Helyi hivatalos közlöny

Az egy évvel ezelőtti katasztrofális állapotokhoz képest hatalmas változás történt a város gázhálózatán. A több mint 300, gázszivárgás miatt ásott gödör igencsak nehezített a város közledését a tavalyi téli időszakban. Tavasszal kezdődött a Delgaz Grid saját forrásokból megvalósuló beruházása, amelynek köszönhetően Székelyudvarhely 25 utcájában ma már biztonságos körülmények között történik a gázszolgáltatás.

Az 5 millió lej értékű munkálatoknak köszönhetően jelenleg 14 kilométer hosszú vadonatúj vezetéke van a városnak. A beruházásnak köszönhetően százalékos arányban a szombatfalvi városrész esetében a legnagyobb a változás, hiszen itt 6340 méteren cserélte ki a szolgáltató a gázvezetéket. Így az Ugron Gábor, a Templom, a Bartók Béla, a Lejtő, Sas, Mező, Szombatfalvi, Bányai János és Nyirő József utcákban minden fogyasztóhoz biztonságosan jut el a földgáz.

A pirossal jelölt utcákban már le van fektetve az új vezeték, de még nem ezen történik a gázellátás. 

Ugyancsak ezen a városrészen több utcában az átadáshoz nagyon közeli fázisban vannak a munkálatok: a térképéen pirossal jelölt szakaszok egy részén (Varga Katalin, Benkő József, Küküllő, Wesselényi Miklós utcák) a közeljövőben szintén elindítja a gázszolgáltatást az új vezetéken a Delgaz Grid. Emellett az Orbán Balázs utca egy részén a gerincvezeték lefektetésével már végeztek, következnek a bekötési munkálatok, amelyeket a tervek szerint jövő évben folytat a kivitelező cég.

Összesen 2360 méter hosszú az a szakasz, amelyet a városközpont egy részén cserélt ki a szolgáltató. A Szentimre (ez a vezeték az eddigi leghosszabb, hiszen több mint másfél kilométer hosszú), Sarkantyú, József Attila és a Kút utca gázvezetéke is teljesen kicserélődött az elmúlt hónapokban.

 

Az egyik legnagyobb gócpontot jelentő városrészen is a múlt hét óta megszűnt az állandó gázszivárgás. A Csere, Domb, Imecs László és a Baróti Szabó Dávid utcákban a kicserélt vezeték hossza összesen 1730 méter. Így idén télen biztosan nem fogják akadályozni a Cserehát megközelíthetőségét a korábbi évekhez hasonlóan a szivárgás miatt feltört gödrök.

Nagy előrelépés, hogy egy másik, az állandó gázszivárgások miatt, igencsak sok problémát okozó körzetben is sikerült ezen a héten elindítani az új vezetéken a szolgáltatást. A Villanytelep, Kornis Ferenc, Eötvös József, Attila és a Görbe utcák 2,3 kilométer hosszú vezetéke szintén nagy előrelépés a város vonalas infrastruktúrájának fejlődésében.

Ma indul el a gázszolgáltatás a Gábor Áron utca alsó, 1140 méter hosszú új vezetékén is. Megnyugtató, hogy a havazás előtt sikerült ilyen nagy volumenű beruházást eszközölni. Amellett, hogy biztonságossá vált így több városrész, illetve utca lakóinak a gázellátása, fontos előrelépés az is, hogy az útburkolatot sem kell majd feltörni gázszivárgás miatt ezekben az utcákban.

Emellett több olyan utca is van, ahol még dolgoznak a szolgáltató által megbízott szakcégek. Több helyen még idén elindul a szolgáltatás az új hálózaton, ezzel is növelve az eddigi 14 kilométer hosszú rendszert.

Frissítés dátuma:
2019.11.29.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette