Helyi hivatalos közlöny

Miután múlt héten fel sem került a tanácsülés napirendjére a város költségvetésének kérdése, mára ismételten összehívta Székelyudvarhely polgármestere az önkormányzati képviselőket. Az ülésnek egyetlen napirendi pontja volt: Székelyudvarhely költsévetésének kiigazítása.

A tanácsülésen való tárgyaláshoz elengedhetetlen a szakbizottsági véleményezés. A gazdasági szakbizottság ülése elhúzódott, ezért a nyilvános tanácskozás nem a megszokott 9 órás időpontban kezdődött, hanem mintegy másfél órás tolódással.

A szakbizottsági megbeszélésen a frakciók egyeztették saját tervezetüket: mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldalon több változtatással szavazták meg végül a város módosított költségvetését.

A Közegészségügyi Igazgatósággal számolta el a város a karanténköltségek egy részét 214.000 lej értékben. A pályázatoknál maradt 206.000 lejt, az úgynevezett Petrom-tele vásárlására szánt összeget, a személyzeti költségeknél megmaradt több mint 500.000 lejt, a Frecska-kert vásárlására szánt 699.000 lejt, a stadion fejlesztésére szánt 100.000 lejt és további kisebb tételekre szánt összegek elköltését módosította a képviselőtestület.

Az állami kulturális alap megszűnése miatt minden kulturális intézmény esetében nagyobb összegeket kellett jóváhagyni, amelyek a személyzet fizetését is tartalmazzák. Jóváhagytak ugyanakkor a strand működtetésére, a köztisztaságra, a távhőre, a városi rendezvényekre, az Ugron Gábor utcában zajló munkálatok folytatására, a Székelytámadt-vár körüli topográfiai munka elkészítésére, a terelőút tanulmányára, a következő időszak európai uniós pályázataihoz szükséges fejlesztési stratégiák kidolgozására összegeket. A Harghita Business Center inkubátorház tagsági díját, az egyházi iskolák bérleti díjait is ki tudja fizetni a polgármesteri hivatal. Az oktatási intézmények által igényelt költségvetés kiegésztéseket is megszavazta a testület.

Frissítés dátuma:
2020.07.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette