Helyi hivatalos közlöny

Kevéssel több mint egy hónappal a munkálatok elkezdése után ismét használható a Malom utcai gyalogos átkelő a Nagy-Küküllőn. A pillérektől a járófelületig teljesen megújult a létesítmény. A ma délelőtti hivatalos átadón Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy nagy szerepe van ebben a kivitelező cégnek, akik ígéretükhöz híven tartották az előre egyeztetett ütemtervet. Emellett pedig pontos, minőségi munkával építették meg a város gyalogosforgalmának egyik fontos létesítményét.

A fekete fenyőből, máglyarakásos technikával felállított pillérek, tört kővel, betonnal, acélgerendákkal és cserefa borítással megépített híd terveinél testvértelepülésünk, Keszthely egyik átkelője szolgált mintául. Az új hídnál fontos szempont volt a biztonság: a korábbi pallóval ellentétben, a ma átadott átkelő az apácarácsos korlátnak köszönhetően ezt a kritériumot is maximálisan teljesíti.

Bízunk benne, hogy a városlakók számára is fontos lesz a gyalogos híd állagának megőrzése, hogy minél több ideig használhassuk.

Frissítés dátuma:
2019.08.08.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette