Helyi hivatalos közlöny

Hivatalos átiratban értesítette ma a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalt a Központi Régió Fejlesztési Ügynökség (ADR), hogy a tizenkettedik leadott pályázat is nyert. Az oktatás minőségének javítását, a közterek megújítását, valamint a városi közterek megújítását célzó pályázat által Székelyudvarhely három fontos pontján indulhat el a beruházás.

A megnyert pályázatból a Tompa László Általános Iskola épületének bővítését, modernizálást és az oktatási infrastruktúra bővítését, a városi minifoci pálya és a sétatéri játszótér bővítését, modernizálást, teljes körű felújítását, illetve új elemekkel való felszerelését tudjuk megvalósítani. A pályázat összértéke 11.720.058,64 lej, amelyből a város önrésze mindössze 2%.

Az iskola új épületszárnyában három osztályterem, egy sportterem és egy multifunkcionális terem kap majd helyet. Szintén a pályázatból megújul az épület alagsora, valamint az épület tetőzetének egy része is. A nyílászárók cseréje, akadálymentes feljáró, kőzetgyapotos épületszigetelés is része a projektnek. Az iskola villany- és vízhálózata teljesen kicserélődik, fűtéshálózata is megújul.

A jelenlegi minifoci pálya a pályázatnak köszönhetően többfunkciós sportpályává alakul: minifocizni, kosárlabdázni, teniszezni, fallabdázni és falat mászni lesz majd itt lehetőség. Emellett az új téren különböző kulturális események lebonyolítására is lehetőség lesz: a pályázatból színpad, vásári asztalok és lelátó kialakítására alkalmas többfunkciós kockaelemek is tartoznak. Az egyik bejáratnál kutyapark is lesz.

A sétatéri játszótér területe kibővül, új, a különböző korosztályú gyerekek igényeinek megfelelő játékelemekkel szereljük fel. A pályázat tartalmazza a játszótéren és a sportpályán új közvilágítási rendszer, illetve térfigyelő kamerarendszer kiépítését is.

A megvalósítás határideje 2023 decembere.

Frissítés dátuma:
2020.09.17.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette