Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt időszakban a két oltóközpont mellett mobil oltócsapat is segíti a székelyudvarhelyi lakók immunizálását. A beteg, ágyhozkötött, mozgásképtelen személyek oltását az egyes oltóközpont személyzete vállalta magára.

Így az elmúlt héten 51 személy kapta meg a Pfizer oltóanyag első dózisát. A folyamat ezen a héten is folytatódik, így közel 100 érintett személy kapja meg a koronavírus elleni védőoltást.

Székelyudvarhelyen jelenleg két oltóközpont működik: a mozi épületében kialakított egyes oltóközpontban a Pfizer-BioNTech vakcinát, míg a bethlenfalvi kultúrotthonban kialakított kettes számú oltóközpontban az AstraZeneca-vakcinát kaphatják meg a jelentkezők.

Az országos rendszer szerint, amely a vaccin.live oldalon érhető el, a bethlenfalvi oltóközpontban azonnal megkapható a védőoltás (az AstraZeneca oltóanyagot használó oltóközpontokba nem szükséges előre iratkozni), a mozinál működő központban körülbelül kilenc napot kell várni az oltásra.

A hivatalos közlések szerint a lakosság átoltottsága várhatóan kiemelt feltétele lesz a következő időszakban a visszarendeződésnek, így rendkívül fontos, hogy közösségünk tagjai minél nagyobb arányban jelentkezzenek védőoltásra.

 

Frissítés dátuma:
2021.04.19.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette