Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely lesz az otthona annak a többnapos kézilabda és kulturális fesztiválnak, amelyet július 9. és 12. között rendez városunk a Magyar Kézilabda Szövetséggel közösen.

Ma délelőtt a városháza Orbán Balázs termében tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit az eseménnyel kapcsolatos részletekről. A sajtótájékoztató házigazdája Gálfi Árpád polgármester volt. Az MKSZ részéről jelen volt Novák András operatív igazgató, Ballai Attila, a Mediaworks és a Nemzeti Sport sportfőigazgatója, Bardóczy Gábor TAO főigazgató, kormánybiztos, Juhász István, az MKSZ Akadémiai Központ vezetője, Dr. Prémecz Attila, az MKSZ igazgatótanácsának elnökhelyettese, Pitz András operatívigazgató-helyettes, valamint Liszkay Gábor kommunikációs igazgató.

Gálfi Árpád üdvözölte a magyarországi küldöttséget, és örömét fejezte ki, hiszen nagy dolog városunk számára, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Székelyudvarhelyt választotta a nyári esemény helyszínéül. „Székelyudvarhely számára óriási megtiszteltetés, hogy a város lehet a fesztivál házigazdája a nemzeti összetartozás évében. Bízom benne, hogy sikeres fesztivált szervezünk együtt a Magyar Kézilabda Szövetséggel, akinek ezúton is köszönöm a kezdeményezést, a szervezést és a támogatást” – hangsúlyozta a polgármester.

A Magyar Kézilabda Szövetség részéről elsőként Novák András szólalt fel, aki kiemelte „Izgalmas esemény küszöbén állunk, hiszen kollégáimmal együtt számos versenyt szerveztünk meg az utóbbi években, elég, ha csak a 2016-os strandkézilabda-világbajnokságra, a női Bajnokok Ligája évről-évre Budapesten sorra kerülő FINAL4-jára, a 2018-as női junior világbajnokságra, a 2019-es női junior Európa-bajnokságra gondolunk, vagy éppen a következő esztendőkben sorra kerülő, 2021-es férfi junior vb-re, 2022-es férfi felnőtt Eb-re vagy a 2024-es női felnőtt kontinensviadalra. A nyári fesztivál azonban más, hiszen hívószavai a kézilabda mellett a nemzet, az összetartozás, a kultúra.”

Berlinből internetes hívással jelentkezett be a ma délelőtti sajtótájékoztatón Ilyés Ferenc, székelyudvarhelyi születésű, 229-szeres magyar válogatott, kétszeres olimpiai 4. helyezett kézilabdázó. Szervezőként vesz részt a nyári fesztivál előkészítésében, hiszen All Star-csapatot verbuvál, a 2004-ben és 2012-ben egyaránt olimpiai 4. helyezett magyar férfi válogatottak tagjainak főszereplésével, akik majd a Szejke SK-val játszanak gálamérkőzést.

Juhász Attila, a szövetség akadémiai központjának vezetője elmondta, több Kárpát-medencei csapat vesz majd részt a júliusi bajnokságon, amelyre többek között Dunaszerdahelyről, Csallóköz-Aranyosról, Adáról, Magyarkanizsáról, Zentáról, Szatmárról, Székelykeresztúrról, Csíkszeredából, Zetelakáról és városunkból is érkeznek csapatok a 2006-2007, valamint a 2008-2009-es korosztályokat képviselve. Mintegy 450 gyerek, edzőik, szülők és hozzátartozók lesznek majd Székelyudvarhely vendégei a júliusi eseménykor.

Ballai Attila a sport összekapcsoló erejét emelte ki, valamint azt, hogy a székelyudvarhelyi nyári fesztivál mintegy előfutára a 2021-ben Budapesten megrendezésre kerülő Magyarok Világjátékának.

Jakab Árpád főszervező kiemelte, hogy a sport mellett a kulturális eseményekre is hangsúlyt fektetnek. Koncertek, színházi előadások és egyén kulturális programok egészítik ki a bajnoksággal egybekötött fesztivált. Így a nyitókoncerten a Kowalsky meg a Vega, zárásként pedig az Ismerős Arcok lép majd fel.

A mai sajtótájékoztató zárásaként Gálfi Árpád polgármester és Novák András, az MKSZ operatív igazgatója együttműködési megállapodást írtak alá.

Frissítés dátuma:
2020.02.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette