Helyi hivatalos közlöny

Ma délben a Kolozsvári Magyar Opera vezetőségének jelenlétével tartottunk sajtótájékoztatót a közelgő Szent István-napi ünnepség programjáról, kiemelten az esti koncertelőadásról.

A város részéről Ölvedi Zsolt alpolgármester a mai sajtóeseményen elmondta: nagy munka van a különleges koncertelőadás mögött. Ezt bizonyítja a kolozsvári bemutató is, amelyen két alkalommal teltház előtt játszott az opera csapata. A Magyar Rock Szimfonik előadás első vendégszereplése lesz a székelyudvarhelyi, amely nagy megtiszteltetés számunkra – hangsúlyozta az alpolgármester.

Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója megköszönte a város meghívását, nagyon szívesen tesz eleget ennek az általa vezetett intézmény. Kifejtette, a KMO számára kötelesség is a magyarlakta vidékekre elvinni az opera műsorait. Székelyföldön általában nehézséget okoz az intézmény előadásai számára a rendelkezésre álló infrastruktúra, hiszen kevés olyan színpad van, amely rendelkezik zenekari árokkal. Székelyudvarhelyen azonban a szabadtéri nagyszínpados produkció ezt a hiányosságot áthidalja.

Nagyon jó csapat van most az operánál, korábban már több hasnonló, sikeres szabadtéri nagyszínpados fellépésük volt, 2019-ben Székelyudvarhelyen is.

A produkció zenei rendezőjének, Kondrát Csabának a lelkes munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ez a nagyprodukció létrejöjjön. Az ismert és kevésbé ismert emblematikus magyar rockslágereket ő írta át az ötven tagú szimfonikus zenekarra, akiket rockegyüttessel kiegészülve hallgathat a székelyudvarhelyi közönség.

Zenei szempontból az volt az elsődleges cél, hogy egy ütőképes előadást vigyen színpadra a Kolozsvári Magyar Opera. A korábbi hasonló nagyságú előadásaival már bizonyította a csapat, hogy képesek bármit előadni magas színvonalon.

Ezúttal többek között az Edda Művek, Varga Miklós, Balázs Fecó, az LGT, a Beatrice, a Piramis, a Karthago, a Korál, az Omega slágereit hallhatjuk majd.

Személyes vonatkozású gondolattal zárta mondandóját a zenei rendező: nagyon emlékezetes volt számára is a 2019-es udvarhelyi fellépés. A koncert helyszínén egyébként különös energiákat érez, bízik benne, hogy mind hangulatban, mind nézőszámban sikerül felülmúlni az akkori koncertet.

Augusztus 20-án tehát este 8 órától a Kolozsvári Magyar Opera Magyar Rock Szimfonik című koncertelőadását nézheti meg az udvarhelyi közönség. Ezt megelőzően, délután 6 órától, az új kenyér ünnepén vehetnek részt az érdeklődők. Ennek a programnak a meghívott fellépője az idén 25 éves Boróka Néptáncegyüttes.

Az este, a Kolozsvári Magyar Opera fellépését követően tűzijátékkal zárul.

Frissítés dátuma:
2023.08.02.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette