Helyi hivatalos közlöny

Megkérdeztük, folyamatosan egyeztettünk, megvalósítottuk, most ellene szerveznek tüntetést.

 2016. szeptember 19-én a városháza kezdeményezte azt a lakossági konzultációt, amelynek célja az volt, hogy az elkészült mobilitási tanulmány eredményeinek bemutatását követően az elvárások, javaslatok mentén elindulhasson a tervezés és kivitelezés folyamata (székelyhon.ro, mihír.ro). Ezen a Stúdió Moziban megrendezett eseményen bárki részt vehetett. A tüntetés szervezői közül senki nem volt jelen a megbeszélésen, azonban a képek is bizonyítják, hogy a Mikrovállalkozók Szövetségének elnöke, Jakab Áron Csaba hozzá is szólt a témához.

Ezt követően önkormányzati határozattal létrejött Székelyudvarhely közlekedési bizottsága annak érdekében, hogy a közlekedésben történő változtatásokat előzetesen véleményezze. A cél az volt, hogy minél több olyan szervezet képviselője tagja legyen ennek a csoportnak, akik fontos székelyudvarhelyi közösségeket képviselnek. Az önkormányzati képviselők és a polgármesteri hivatal munkatársai, a helyi és az állami rendőrség képviselői mellett így tagjai a munkacsoportnak az Udvarhelyi Anyák, a Szekler Teker, a helyi közszállítást üzemeltető cég, a taxisok, a sofőriskolás oktatók képviselői. Emellett még meghívtuk tanácskozási joggal a mentőszolgálat, más civil szervezetek képviselőit (így meghívott Jakab Áron Csaba) és a városban ismert közlekedési szakembereket (Szilágyi Ferenc). A munkacsoport többször ülésezett az elmúlt három évben (általában félévente van egy ülés), legutóbb idén szeptember 4-én találkoztak. Ebben az időszakban többször volt napirenden a Bethlen Gábor utca átalakítása, az utolsó találkozón pedig ez volt a legfontosabb napirendi pont.

Továbbá 2016-ban éppen a városi RMDSZ, a szervezet akkori helyi önkormányzati képviselője és a Bringázz Udvarhely Mozgalom oszlopos tagja, Jakab Áron Csaba iktatott egy tanulmányt a városházán, amelyben képekkel együtt tesznek javaslatot a város kerékpáros útjainak nyomvonalaira. Ebben a rendőrség épülete és a Kaufland közötti szakaszon pontosan úgy javasolják a sáv kialakítását, ahogyan azt a polgármesteri hivatal kialakította.

Az elmúlt három évben számtalan sajtóanyag is megjelent a városháza szándékairól (a Mobilitás hetén egy hétig hirdettük a változást a Szekler Teker mozgalommal, felvonulást is szerveztünk – uh.ro, székelyhon.ro), legutóbb szeptember 5-én, több héttel a kerékpársávok felfestését megelőzően, és egyetlen észrevétel vagy kritika sem érkezett az elképzelés ellen ( ld. uh.ro, székelyhon.ro). Ezért nem értjük és hiteltelennek tartjuk a székelyhon.ro-n megfogalmazott vádakat, amelyek az előzetes konzultáció hiányát róják fel.

Az elmúlt időszakban többször is tárgyaltunk az érintett üzletek tulajdonosaival. A városháza nyitott a vállalkozók segítésére, dolgozunk az árufeltöltéshez szükséges parkolás hatékony megoldásán, ugyanakkor továbbra is úgy gondoljuk, hogy a  város legforgalmasabb utcáján nem megengedhető a közterület parkolásra történő használata.

Frissítés dátuma:
2019.10.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette