Helyi hivatalos közlöny

Az országos költségvetés elfogadását követően elkészült Székelyudvarhely 2019-re tervezett költségvetése is, amely mától bárki számára elérhető online is.

Jakab Attila városmenedzser és Szilágyi István, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal gazdasági igazgatója ma délelőtt mutatta be az online platformot a sajtó képviselőinek. Ezen a felületen szerepelnek mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldal számai. Emellett az így megtekinthető költségvetés-tervezet összehasonlítási lehetőséget is biztosít a tavalyi, illetve a 2017-es tervezett és megvalósult költségvetések között.

Emellett lehetőség nyílik az egyes területekre tervezett tételek és költségek mélyreható tanulmányozására is.

Ez a felület az úgynevezett „open budget”, azaz nyitott költségvetés elvét követi: Székelyudvarhely polgármesteri hivatala nyitott lapokkal játszik, minden összeg nyilvános, nincsenek rejtett adatok.

Az említett felület elérhető a főoldalon az Interaktív költségvetés menüpont alatt, illetve a gyorslinkek között, vagy erre a linkre kattintva:

https://www.udvarhely.ro/interaktiv-koltsegvetes/.

A tervezetet az önkormányzati képviselők kell elfogadják a legközelebbi tanácsülésen, amelynek várható időpontja 2019. április 18.

Frissítés dátuma:
2019.04.11.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette