Helyi hivatalos közlöny

Ma délelőtt a polgármesteri hivatal műszaki igazgatója, Fülöp-Székely István és Jakab Attila városmenedzser munkamegbeszélésre hívta a Delgaz Grid, a Viking Serv Kft., a Harvíz és a helyi rendőrség képviselőit. A megbeszélésen a műszaki igazgató ismertette azokat a feltételeket, amelyeket az érintett cégek és intézmények részéről elvár a városháza. Ennek értelmében a jelenlegi 30 napról 10 napra fog csökkenni a gödrök visszaállítási ideje. Amennyiben az aszfalt feltörésére a téli időszakban kerül sor, kötelező lesz hidegaszfalt vagy beton használata a gödör betömésekor ideiglenes megoldásként mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi a melegaszfaltos helyreállítást.

A munkálatokat végző cégeket ismételten kérte Fülöp-Székely István, hogy minél hamarabb orvosolják a városban uralkodó helyzetet. A Viking Serv Kft. igazgatója kijelentette, hogy jól haladnak, és amennyiben az időjárás is engedi, akkor e hét végére egyetlen gödör sem marad aszfaltréteg nélkül. Jelenleg naponta 25 tonna melegaszfaltot használnak fel.

A Delgaz Grid mai tájékoztatása szerint folytatódnak a munkálatok a Sas, Mező, Lejtő, József Attila, Kút és Bartók Béla utcákban. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy mind a Lejtő, mind pedig a Mező utcában a fővezetékre való csatlakozást egy olyan korszerű géppel végzi a kivitelező cég, amelynek köszönhetően nem kell feltörni minden csatlakozásnál az aszfaltréteget, hanem az úttest alatti fúrással végzik el a fővezetékre való bekötéseket.

 

Frissítés dátuma:
2019.05.14.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette