Helyi hivatalos közlöny

Négy napirendi pontot tárgyalt a székelyudvarhelyi önkormányzati testület mai, rendkívüli ülésén. Mivel korábban Pál Dénes önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról, ezért helyére a Szabad Emberek Pártja képviselői listájáról került be a feladatot vállaló következő képviselőjelölt.

A mai ülés így ünnepélyes eskütétellel kezdődött. Biró Ervin Lóránd mandátumát érvényesítette a székelyudvarhelyi bíróság, így az eskütételt követően ismét 19 tagúvá egészült a képviselői testület.

A mai tanácsülésen a csíkszeredai székhelyű Csomád-Bálványos Közösségek Közti Turizmusfejlesztési Társuláshoz való csatlakozásról is döntöttek. Múlt héten egyébként Pálfi Kinga alpolgármester  képviselte városunkat azon a szakmai tanácskozáson, amelyen a társulás adta lehetőségeket, az európai uniós projektek közös megpályázási lehetőségeit tárgyalták. Az úgynevezett ITI, vagyis az integrált fejlesztési beruházási menedzsment alapú társulás által Hargita és Kovászna megye közösen, jól meghatározott stratégia mentén pályázat turisztikai és infrastrukturális fejlesztésekre. A fejlesztési társulás megalalkulását egy sikeres Duna-deltai pilotprojekt adta.

Következett két, a város idei költségvetéséből támogatott, a pályázati kiíráson jóváhagyott összegekkel előterjesztett határozattervezet szavazása. A román állam által elismert egyházak számára kiírt pályázatra 180.000 lejes keretösszeget hagyott jóvá a testület. Összesen nyolc pályázati dosszié érkezett be, négyet kizárt az elbíráló bizottság, mivel nem volt teljes a leadott pályázati dokumentáció. A Szent Miklós római katolikus plébánia 57.800 lejt kapott a ravatalozó és a temető felújítására, a Bethlen negyedi (3-as számú) református egyházközség 52.900 lejt kapott a templom és a parókia felújítására, a Kis Szent Teréz római katolikus plébánia 34.500 lejt a templom javítására, a belvárosi (1-es számú) unitárius egyházközség pedig 26.400 lejt meszelésre, ajtó-ablak renoválásra.

A sporttevékenységekre kiírt helyi pályázatok esetében a vissza nem térítendő támogatásokat is jóváhagyta a testület. Összesen 1.315.000 lejes összeggel támogatta a város a székelyudvarhelyi sportegyesületeket.

 

 

Frissítés dátuma:
2021.07.19.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette