Helyi hivatalos közlöny

Az országos, majd a helyi költségvetés késői elfogadása miatt a sportklubok és egyesületek számára fontos volt a mai tanácsülés, hiszen mindenik szervezetnek fontos a mihamarabbi támogatási összegek lehívása.

Az előzetes napirend tervezethez képest egy új ponttal, az időközben lemondott Pál Dénes önkormányzati képviselő kérvényének tárgyalásával kezdődött az ülés. A jóváhagyó szavazat után a bíróság a megüresedett helyre fogja érvényesíteni a következő tanácsos mandátumát. Ideális esetben a következő tanácsülésen már eskütételre is sor kerülhet.

Következett az idei városi költségvetésből finanszírozott sporttevékenységekre irányuló, vissza nem térítendő támogatások jóváhagyásáról szóló határozattervezet tárgyalása. Az előterjesztés szerint idén 1.350.000 lejt irányzott elő az önkormányzat erre a célra. A pályázók közül a Góbék Teqball Team pályázati dossziéja hiányos volt, így az formai hiányosság miatt kizáródott.

A női kézilabda csapat, az Asociația Club Sportiv Handbal Club Harghita pályázatával kapcsolatban szólalt fel több önkormányzati képviselő.

Szóba került továbbá az is, hogy a Szejke csapatát közvetlenül kellene támogassa a város. Ennek több feltétele van, a szabályzat kidolgozása folyamatban van, várhatóan a jövő havi tanácsülésen tárgyalja ezt a testület. Fontos szempont, hogy a pályázati úton elnyert, a 350-es törvény szerinti támogatást össze kell egyeztetni a sportminisztérium 664-es számú rendeletével, elkerülve a dupla finanszírozást.

Az elrendelt szünet után nem született ma döntés, így a sportegyesületekkel nem tud még szerződést kötni a polgármesteri hivatal.

Frissítés dátuma:
2021.06.15.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette