+40 266 310 423

(Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság)

Székelyudvarhely a vírus ellen!

55241 igazolt fertőzött

28006 gyógyult

2480 elhunyt

0 karanténban

0 otthoni elkülönítésben

1268899 mintavétel

560 igazolt eset Hargita megyében

55241 fertőzött / 28006 gyógyult / 2480 elhunyt / 0 karanténban / 0 elkülönítésben / 1268899 mintavétel

Országos statisztika • Adatfrissítés: 2020.08.04. 13:00

Ma reggel 9 órára hívta össze Székelyudvarhely polgármestere az önkormányzati testület tagjait négy napirendi pont megtárgyalására. A júliusi rendkívüli tanácsülés a városháza Szent István termében tartotta az önkormányzati testület.

A szakbizottsági véleményezés hiánya miatt az első napirendi pontot, a város költségvetésének kiigazításáról szóló határozatrevezet tárgyalását a város főjegyzője, Venczel Attila visszavonta. Szakbizottsági véleményezés hiányában ugyanis nem lehet tárgyalni a napirendi pontokat. Székelyudvarhely költségvetésének kiigazítását így a következő tanácsülésen tárgyalják majd.

Idén ismét megrendezik a Székelyföld Kerékpáros Körversenyt, amelyet Székelyudvarhely idén is támogat. A mai ülésen az önkormányzati testület 10.000 lejt hagyott jóvá a sportrendezvény támogatására. A kerékpárosok egyébként augusztus 7-én, pénteken fognak majd áthaladni városunkon.

Második napirendi pontként egy, a város köztulajdonát képező ingatlanra vonatkozó kataszteri dokumentációval kapcsolatos határozattervezet került a tanács asztalára. A Rét utcai övezeti rendezési terv kezeli a kérdéses ingatlant, ahol utak áthelyezéséről kellett szavazniuk. A tervezetet a képviselőtestület támogatta. A határozattervezet vitája során a polgármester hangsúlyozta, hogy minden beruházás esetén fontos szempont kell legyen az utak kialakításához szükséges területek leadása annak érdekében, hogy a vonalas infrastruktúra és az úthálózat a város költségére fejlődni tudjon.

Egy jogi szolgáltatás igénybevételének szükségességét terjesztette az önkormányzati képviselők elé Gálfi Árpád polgármester, amelynek a szejkei víz- és szennyvízhálózat körüli bonyodalmak tisztázása lenne a célja, annak érdekében, hogy végre használatba vehesse a város és a szejkei érintettek az új rendszert. Az előterjesztést a tanácsosok többsége ismét nem szavazta meg.

 

Frissítés dátuma:
2020.07.07

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette