Monitorul Oficial Local

În luna februarie a acestui an, Caritas Alba Iulia și Primăria Székelyudvarhely, în parteneriat cu Primăria orașului județean Székelyudvarhely, au renovat fostul Centru Social Budvár din proiectul intitulat „Toți pentru toți – Servicii integrate pentru incluziunea comunităților dezavantajate din Odorheiu Secuiesc”, finanțat de fondurile norvegiene.

Noul Centru Comunitar găzduiește și o clinică medicală, al cărei echipament complet a ajuns la Odorhei.

În cabinetul special amenajat există o masă modernă de examinare ginecologică, un EKG modern, portabil, aparate pentru măsurarea concentrației de zahăr în sânge, un cântar, un negatoscop, un tensiometru, un stetoscop, o trusă chirurgicală completă pentru intervenții chirurgicale minore, termometre si alte echipamente.

Cabinetul medical dotat permite astfel efectuarea unor evaluări complete ale stării de sănătate. Este important de menționat că echipamentul cumpărat permite organizarea diferitelor programe de screening pentru comunitate.

În cazul unei probleme de sănătate, centrul poate încheia asigurare temporară de sănătate pentru persoanele afectate din proiectul finanțat din surse externe.

Data actualizării:
08.12.2022.

Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic