Monitorul Oficial Local

Trupa de dans Udvarhely Néptáncműhely din Odorheiu Secuiesc a luat naștere în toamna anului 1998 la inițiativa Consiliului Local, sub egida Casei de Cultură din localitate, și-a dobândit statut legal propriu de abia în 2005.

Trupa de dans Udvarhely Néptáncműhely este un atelier folcloric, care și-a propus păstrarea și transmiterea autentică a tradiției muzicii și dansului popular din Transilvania. Cu un istoric de aproape două decenii joacă un rol important nu numai în viața culturală a orașului, ci dă spectacole folclorice autentice și pe scena altor localități din țară și din străinătate.

În calitate de formator cultural, instituția poate influența viața culturală a orașului și a împrejurimilor sale, implicând simpatizanții muzicii și dansului popular nu doar ca o audiență pasivă, dar și ca participanți activi.

Formația colaborează în continuu cu coreografi de bună reputație și prezintă anual 2-3 spectacole folclorice, respectiv și-a asumat să faciliteze implicare noilor generații prin asigurarea de diferite cursuri.

Pe lângă spectacolele mari, trupa de dans din Odorheiu Secuiesc s-a angajat să promoveze și să țină în viață tradițiile folclorice moștenite.

 

Director: Orendi István

Data de contact:

Udvarhely Néptáncműhely
535600, Odorheiu Secuiesc
Str: Tamási Áron, Nr: 15
Jud. Harghita, România
Tel:+40 266 217538
Email: tancmuhely@gmail.com

Data actualizării:
21.10.2020.

#Cultura

Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic