Monitorul Oficial Local

Discurs inaugural

Stimate Doamne, stimați Domni!

Discursurile inaugurale de obicei – în mod normal – sunt foarte asemănătoare. Există genuri și tipuri, și text obligatoriu, care de fapt dau de înțeles, că persoana care a ocupat funcția respectivă este suficient de umil și modest, totodată plin de speranță și hotărât.

În discursul inaugural este potrivit să mulțumim pentru alegători că ne-au onorat cu încrederea lor, se potrivește să mulțumim sprijinul familei și celor care ne-au fost alături, a asigura pe adversarii politici despre etanșarea trecutului, totodată trebuie subliniat acele cadruri, prin care, cel care a câștigat alegerile, crede că în viitor va acționa.

Dacă îmi permiteți, acum eu aș renunța la toate acestea. Nu din considerarea, că nu aș fi suficient de umil și modest, totodată plin de speranță și hotărât, sau că nu așa mă gândesc la ceea-ce am enumerat mai înainte. Mai ales că în timpul campaniei am avut ocazia și posibilitatea de a sta de vorbă despre ideile noastre, iar după alegeri am avut posibilitatea de a mulțumi pentru toată lumea pentru încrederea și sprijinul acordat.

Fac acest lucru, deoarece – și nu numai vocațional,    ci și faptic să mă exprim – începe o nouă eră la Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, și am încrederea că și orașul Odorheiu Secuiesc intră într-o nouă eră.

Stimate Doamne, stimați Domni!

Cetățenii Municipiului Odorheiu Secuiesc au votat pe 5 iunie, pe cooperare și colaborare, totodată au respins în mod categoric disensiunea și cearta. Cred că acest fapt este cel mai mare mesaj al alegerilor, și cred totodată, că suntem obligați să respectăm această voință. Consider că acesta este și cheia succesului!

Cetățenii orașului Odorheiu Secuiesc au votat pentru cooperare, și au arătat că doar așa putem să înaintăm, doar astfel putem să obținem rezultate serioase.

În locul disputelor a sosit timpul acțiunilor comune!

Ar fi iresponsabilitate să promitem – în euforia momentului – că fiecăruia se vor împlini toate planurile în Odorheiu Secuiesc, că în cinci minute o să ne găsim în Canaan, parcă ar fi trecut prin oraș un vrăjitor.

Indiferent, cine pe ce partid a votat, sau care partid a susținut, trebuie să înțeleagă, trebuie să știe că starea actuală a orașului necesită prudență și răbdare de la toți. Am moștenit situația aceasta nefastă, și în primul rând, din aceste condiții trebuie să scoatem maximumul. Nu aș vrea să cad în eroare, cu continuarea a ”ceioptanitrecuți”. În campanie a fost ce a fost, dar – cum am mai amintit – e timpul să începem o nouă eră.

S-a terminat cu statul pe loc, începe era acțiunilor în cooperare. Da, vorbesc despre cooperare, și vă rog, să mă înțelegeți bine. Poate că în lunile precedente fiecare dintre noi a luptat micile sau marile războaie pe frontul bătăliei partidelor. Poate că în aceste războaie ne-am confruntat aparținând diferitelor tabere. Și eu însumi am participat la confruntare cu sprijinul și susținirea a mai multor partide și organizații civile. Nu ascund – și nici nu ar fi corect să ascund -, că, desigur, mă bucur foarte mult și eu pentru succesul Coaliției din care fac parte, dar mie, ca și primar, în primul rând, cetățenii orașului sunt prioritari.

Începe perioda muncii, avem foarte mult de făcut, suntem în fața unor sarcini foarte mari, și pentru atingerea succesului avem nevoie de o comunitate unită. Profesionalism, eficacitate, sinceritate. Aceste trei cuvinte trebuie să ne descrie pe toți, atât pe consilieri, cât și pe angajații Primăriei. Cetățenii orașului trebuie să simtă întotdeauna că noi suntem pentru ei, și nu invers. Am promis ordine, siguranță și evoluție. Acestea sunt primordiale, dar nu vom respinge nici o sugestie de îmbunătățire, sau idee de bună întenție, doar pentru simplul motiv, că a sosit din partea cealaltă a mesei.

Stimate Doamne, stimați Domni!

Cel care dirijează, de multe ori doar comandă. Cine e conducător, este în fața tuturor. Este în fața tuturor la muncă, și cu exemplu bun. O comunitate nu are nevoie de dirijori, ci de conducători. Vă rog să fiți, să fim conducători buni al orașului Odorheiu Secuiesc!

Și luați aminte, deoarece suntem în sala Sfântu Ștefan! După cum a spus regele nostru, fondatorul statului: ”Nimic nu ne va ridica, doar umilința, și nimic nu ne va impinge în jos, doar semeția și ura”.

Mulțumesc pentru atenția acordată!

Gálfi Árpád :

Asignare

primar

Secție

Primar

Contact de telefon:

0266218032

Fax

0266218032

Online contact:

E-mail: galfi.arpad@odorhei.ro

Data actualizării:
27.07.2023.

Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic