Helyi hivatalos közlöny

Ma délelőtt a Székelyudvarhelyi Városi Kórház konferenciatermében tartott sajtótájékoztatót az intézmény ideiglenesen kinevezett főigazgatója, Dr. Borka-Balás Attila, a szintén ideiglenesen kinevezett Dr. Szöllösi Attila orvosigazgató, Fazakas Zsuzsánna ápolási igazgató, valamint Sticlea Daniel gazdasági igazgató. Az eseményen a székelyudvarhelyi önkormányzatot Pálfi Kinga alpolgámester asszony képviselte.

A sajtóesemény több témát is érintett: az ideiglenesen kinevezett vezetők első száz napjukat foglalták össze, kiemelve, hogy a legfontosabb feladat az elmúlt, háborúsnak is nevezhető időszakban a kórház zavartalan működésének biztosítása volt, ismertették az elmúlt egy esztendő járványügyi helyzetét, külön kiemelve az elmúlt két hetes periódust, amikor ismét jelentős esetszámnövekedés volt. Emellett az orvosigazgató ismertette annak a dokumentumnak a tartalmát, amelyet a kórház munkaközössége fogalmazott meg az idei évre szóló országos költségvetési pénzek elosztásával kapcsolatban.

Pálfi Kinga az egészségügyben dolgozóknak, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház teljes munkaközösségének megköszönte a helytállást, a szakértelmet, és – tavaly októberben covid-betegként személyesen is tapasztalva – a kedvességet, odafigyelést, betegközpontúságot.

Mint mondta, a kórháznál kialakult átmeneti időszak kettős szempontból is nehéz: egyrészt a menedzsment mindig csak egy hónapot lát előre a december óta 30 naponkénti kinevezéssel, másrészt pedig a lassan egy éve tartó háttérkórház-státusz is rendkívüli feladatok elé állítja az intézményt és az egészségügyi dolgozókat. Mindezekkel együtt úgy értékeli, hogy „új típusú intézményvezetés, a kórház élén lévő szakemberek részéről pedig korábban nem tapasztalt új szemlélet, a kétoldalú kommunikációra való hajlandóság jellemzi most az intézményt.”

Köszönetét fejezte ki továbbá a kórháznak, minden egészségügyi dolgozónak, az iskolaorvosoknak, illetve a fogorvosoknak, a regisztrációt végző személyeknek a városi oltókampányban vállalt kulcsfontosságú munkájukért.

Frissítés dátuma:
2021.03.31.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette