Helyi hivatalos közlöny

Udvarhelyi önkéntes segítőszolgálat szerveződik. A kezdeményezők alapötlete az, hogy megpróbálják utcaszinten lefedni a várost abból a célból, hogy a segítségre szoruló, elsősorban időseket segíteni tudja a szomszéd [önkéntes]. Az önkéntesek száma lassan meghaladja város szinten a 60 főt, de számuk folyamatosan nő. Cél az, hogy lehetőleg minden városrészben legyen olyan önkéntes, aki segíteni tud, ha baj van, elsősorban az alapélelmiszerek és gyógyszerek beszerzésével.

A kezdeményesést már webes felületen (http://segitunk.online), illetve mobil applikációval is nyomon lehet követni (letöltési link nevezett honlapon!). Szőke László a lehető legegyszerűbb (szerinte fapados) megoldásokkal építette fel a kommunikációs környezetet, hogy a segítségkérés és kommunikáció ne igényeljen különösebb informatikai tudást.

A keretrendszer (honlap és mobil alkalmazás) létrehozásánál szempont volt az is, hogy más település is átvehesse, alkalmazhassa, ha igény van/lenne rá. Mai hír, hogy a helyi és megyei hatóságok, valamint a Caritas és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány is együttműködik abban, hogy akkor is működhessen az önkéntes segélyszolgálat, ha nagy(obb) a baj.

Önkéntesek jelentkezését továbbra is várják (jelentkezési űrlap: https://segitunk.online/önkéntesnek-jelentkezem). Segítünk egymáson!

Az önkéntes csoport létét – közösen – minél több idős személyhez el kell juttassuk. Kérjük mindazokat, akikhez eljut ez a híranyag, hogy tájékoztassák a környezetükben élő szomszédokat, idős szülőket, nagyszülőket, ismerősöket a csoport létéről és az általa elérhető felbecsülhetetlen értékű segítségről.

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette