Helyi hivatalos közlöny

Közeleg a szív világnapja, így ez alkalomból szeptember utolsó vasárnapján, 26-án 12 órától ismét a rendszeres testmozgás fontosságára hívja fel a figyelmet a székelyudvarhelyi Rotary Club.
A „Szívek sétánya” célja, hogy bármilyen korú embereket sétálni bíztasson, ezáltal megőrizve egészségüket. A város szombatfalvi végétől a Szejkefürdőig és vissza – egy majdnem 3 km-s útvonal van kijelölve, amelyet érthető, szemléletes táblákkal láttak el, azért, hogy a gyaloglók tudják követni a megtett távot.

Romániában átlagosan félóránként szenved szívinfarktust egy állampolgár, a lakosság harmada magas vérnyomással küszködik, több mint 7 millió személy esetében jelentkeznek az érrendszeri betegségek általános tünetei. A rendszeres séta lehet az egészséges életmód első lépése, amellyel nagymértékben megelőzhetőek a kardiovaszkuláris betegségek.

Öt éve először, lelkes természetjárókkal közösen,  fotópályázatot is hirdettek „Szívecskék a Természetben” címmel. Az előző években, a beérkező többszáz fényképből 30-40 darabot függesztettek ki a sétány mentén, valamint a „Fuss neki” rendezvényen, majd egy részét a fényképeknek a Székelyudvarhelyi Városi Kórház kardiológiai osztálynak adományozták.

A fotópályázatot idén is meghirdetik, a beküldött fényképekből a legjobbakat kiállítják, majd a sétán résztvevők ezekből fogják kiválasztani a „szívüknek legkedvesebbet”. A nyertes alkotás szerzőjének díja egy kétszemélyes szovátai wellness hétvége lesz. Egy utólagos időpontban a fényképek majd a város területén is ki lesznek állítva.

A Román Nemzeti Szívalapítvány elnökének, Prof. Dr. Dan Gaițanak ajánlása: „Mi megdolgoztattuk a szívünket, tedd ezt Te is!”

2021. szeptember 26-án, vasárnap 12 órakor szeretettel várnak minden érdeklődőt a város szombatfalvi kijáratánál.

Frissítés dátuma:
2021.09.20.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette