Helyi hivatalos közlöny

Összesen hét napirendi pont szerepelt a mai, soron kívüli önkormányzati testületi ülés összehívójában. Az ülés elején kiderült, hogy az első, a város 2024-es évre szóló költségvetését tárgyaló napirendi pontról nem fognak dönteni az önkormányzati képviselők, hiszen ez a határozattervezet nem rendelkezik szakbizottsági véleményezéssel. Szintén lekerült a napirendről a Csalóka városrészen, az elektromos hálózat bővítését célző határozattervezet, hiszen költségvetés hiányában erről nem dönthetett a testület.

Így végül a képviselők jóváhagyták a bölcsőde két assziszentsének átvételét a hivalati apparátusba. A január 29-én megjelent törvényi módszertan előírásai szerint ugyanis át kell venni ezt a két funkciót. Ennek értelmében ma a képviselők elfogadták az oktatási intézménnyel megkötendő protokollumot. A bérezés az egészégügyi minisztérium költségvetését terheli.

Módosítani kellett egy korábbi tanácshatározatot a PNRR-ből finanszírozandó, a városi víz- és szennyvízhálózat bővítését célzó pályázatban való részvételre vonatkozó jóváhagyást.

Elindult továbbá az Ugron Gábor utca második szakaszának felújítása érdekében a szükséges útfelület biztosításához a szükséges kisajátítási folyamat, hiszen a képviselőtestület ma jóváhagyta a jogi szolgáltatások beszerzését ennek érdekében.

Mivel jövő héten kezdődik a Tompa László Általános Iskola felújítása és bővítése, ezért az iskola néhány osztálya a munkálatok idejére a felújított UCECOM-épületbe fog költözni a tanév végéig.

Frissítés dátuma:
2024.02.12.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette