Helyi hivatalos közlöny

Reggel 9-kor kezdődött a székelyudvarhelyi önkormányzati testület májusi soros havi ülése. A kiegészített napirenden összesen 32napirendi pont szerepelt. Ezek közül a kórház vezetőtanácsára, az új alpolgármester megválasztására vonatkozó határozatokat visszavonták, azonban a különféléket fölvették a végleges napirendre.

Napirend előtti felszólalásában a Gálfi Árpád polgármester több napirendi pont fontosságát hangsúlyozta. A tanácsülésre ugyanakkor meghívta a nemrég megválasztott diákpolgármestert, péter Zsanettet is. Felszólalásában a Benedek Elek Pedagógiai Líceum tanulója kiemelt a programjából több olyan pontot, amelynek megvalósítását célül tűzte ki, ilyen volt például egy, a diákok számára kialakított közösségi tér létrehozása, valamint a közterületi rongálások megfékezése.

Kiegészült a város költségvetése: mintegy 25.000 lej érkezett távhőtámogatásra, illetve a Haáz rezső Múzeum egy NKA-s pályázaton nyert 105.000 lejt. A testület átminősített egy munkás állást előadóvá, illetve jóváhagyták a város idei költségvetéséből finanszírozott egyházi pályázatok eredményeit: a Belvárosi Református Egyházközség, a Belvárosi Unitárius Egyház és a Kis Szent Teréz Plébánia kért és kapott támogatást. A sportpályázatokkal kapcsolatos határozatot visszavonták, várhatóan a jövő héten rendkívüli ülésen tárgyalja ezt majd a testület.

Elfogadta továbbá a testület az ifjúsági lakások elsőbbségi névjegyzékének összeállítási feltételeit. Ezt követően hat csereháti ifjúsági lakás eladására vonatkozó határozattervezetet fogadott el a testület. A következő üléséken további kérések alapján összeállított tervezeteket terjeszt a testület elé az illetékes osztály jóváhagyásra. A Termés, a Bükkfa, valamint a Rózsa utca lakói adtak le területet a városnak. Gázvezeték bővítése miatt kért rájárást a közterületre a szolgáltató az Éltetőkút, a Siménlok és az Egyenes utcákban.

Elfogadták továbbá egz Fások utcai városrész övezeti rendezési tervét, illetve a Budvár utcában a kisiparos inkubátorháznak, valamint egy városi sportbázisnak is a helyszínéül szolgáló terület övezeti rendezési tervét. Több más napirendi pont mellett megszavazta a testület Pálfi Kinga alpolgármester asszony mandátumának lejárta előtti lemondását, illetve Kurtus István önkormányzati képviselő mandátumának lejárta előtti lemondását is. Jóváhagyták a kisiparos inkubátorház létrehozását célzó projekt gazdasági és technikai dokumentációját és mutatóit, illetve annak költségeit is. Áfával együtt a teljes összeg 10.790.990,06 lej. A város a Harvíznek használatba ad két területet a víz- és szennyvízszolgáltatás hatékonyabb működtetése érdekében, két pályázati dokumentáció esetében pedig módosította a testület az energetikai auditot.

Frissítés dátuma:
2022.05.26.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette