Helyi hivatalos közlöny

Nemrég hirdette meg az OMV Petrom a RO SMART pályázati kiírását, amelyre okos infrastrukturális megoldásokkal kapcsolatos projekteket lehetett beküldeni. Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala partnerként szállt be egy ilyen pályázatba. A tervek szerint a Kossuth Lajos utca parkolóhelyeiből okos parkolót alakítanának ki, és így a környék különböző helyein, szintén a projekt révén felszerelendő ledfalakon láthatóvá válna, hogy van-e, és ha igen, akkor hány szabad parkolóhely az említett utcában. Amennyiben nyer Székelyudvarhely, felszabadulna a Kossuth a parkolóhelyért bolyongó autóktól, hiszen már az említett utcához bármely irányból közeledve láthatóvá válna, hogy van vagy nincs üres parkoló. Így csökkenne a forgalom és a károsanyag-kibocsátás is, amit egyébként a ledfalakra helyezett érzékelők is mérnének majd.

Az András országa (Țara lui Andrei) programban az udvarhelyi pályázatot beválogatták a legjobb húsz közé. Június 19-ig pedig mi, székelyudvarhelyiek is tehetünk azért, hogy a 84 okosparkolóhely mihamarabb valósággá váljon. Szavazni a következő elérhetőségen lehet: https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart/transport#/proiecte-semifinaliste.

Támogassuk a mintegy 45.000 eurós pályázat megnyerését, szavazzunk az Upon Marmot Sistem de Monitorizare Parcare projektre!

Frissítés dátuma:
2019.06.07.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette