Helyi hivatalos közlöny

Ma délelőtt Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere irodájában fogadta Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökét és Vass Imrét, a Maros megyei Makfalva polgármesterét, az SZNT alelnökét. A megbeszélésen Izsák Balázs tájékoztatta a polgármestert az Európai Unió luxemburgi bíróságának március 7-i kedvező döntéséről. Ennek értelmében meg kell semmisíteni az Európai Bizottság 2013-ban kiadott határozatát, amelyben elutasították az SZNT nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés bejegyzését.

A Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért kezdeményezés kiindulópontját Székelyföld jelenti – jelentette ki az SZNT elnöke. Ezért tartotta fontosnak a kezdeményező testület, hogy egyelőre elvi támogatást kérjen a jövőben tervezett, Székelyföld fejlesztését szolgáló lehetőségek kiaknázásához.

Gálfi Árpád megerősítette az SZNT vezetőit abban, hogy Székelyudvarhely a jövőben is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, amely a város és a régió fejlődését, az európai uniós pályázati pénzek sikeres lehívását kívánja segíteni.

Frissítés dátuma:
2019.04.04.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette