Helyi hivatalos közlöny

A Székelyudvarhelyi Családsegítő Központ célja az intézményhez forduló családok, személyek lelki segítése, elsősorban a felmerülő lelki problémák, gondok, zavarok, krízishelyzetek megelőzése, szükség- és lehetőség szerinti kezelése, kapcsolatteremtés a különböző szociális problémák feloldására magánszemélyek és intézmények között, valamint a segítő szakmában dolgozó szakemberekkel.

A központhoz olyan férfiak, nők, idősek, fiatalok, gyerekek, családosok és egyedülállók fordulhatnak, akik nem rendelkeznek elégséges lelki erővel problémáik megoldására, de szeretnék problémáikat megszüntetni.

A munkatársak a lelki egészség széles területén dolgoznak, vannak köztük pszichológusok, valamint szociális és mentálhigiénés szakemberek, minden kérdésre, gondra, problémára odafigyelnek, szakmai titoktartással kezelve azokat, ha szükséges, kompetenciájukat meghaladó problémákban, információval, közvetítéssel segítenek, mindezt ingyenesen, a Székelyudvarhelyi Önkormányzat támogatásával.

Tevékenységeink közé tartozik a tanácsadás, felvilágosítás, információnyújtás, a különböző élethelyzetekben adódó lelki problémákra megoldási lehetőségek keresése, gyerekneveléssel kapcsolatos problémák kezelése, segítő munka, segítő beszélgetés: párkapcsolatokban, családban, lelki megrázkódtatások feldolgozásában, kapcsolatteremtés szakemberek-, segítő civil szervezetek-, intézmények- és a lelki segítséget keresők között.

Az igényelhető szolgáltatások keretében, négy-hat konzultációs találkozás vehető igénybe a helyzetnek és a munkatársak terhelhetőségének függvényében. Súlyosabb pszichés problémák esetén a hozzánk folyamodót megfelelő szakemberhez, esetleg terapeutához és pszichiáterhez irányítjuk.

A Székelyudvarhelyi Családsegítő Központ székhelye a Tábor utca 3B/2 szám alatt található, az úgynevezett „nyugdíjas tömbház” földszintjén. A Központ működését Székelyudvarhely Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala biztosítja.

A Családsegítő Központ jelenlegi munkatársai: Telman Enikő szociális és mentálhigiénés segítő szakember, Szalay Zsuzsanna pszichológus, Vormair Szilárd szociális munkás, mentálhigiénés szakember.  A konzultációkra, ingyenesen, csak udvarhelyi lakhellyel rendelkező személyek jelentkezhetnek.

Konzultációkra a következő telefonszámon lehet bejelentkezni: 0743-229-564, minden hétköznap 8–16 óra között.

A konzultációk rögzített időpontjai:

  • hétfő: 11–13 óra között,
  • szerda: 14–16 óra között és
  • péntek: 9–11óra között.

Frissítés dátuma:
2022.01.10.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette