Helyi hivatalos közlöny

A székelyudvarhelyi sportélet számára kiemelkedő eseményen vehet részt a város sportkedvelő közönsége. Vasárnaptól keddig, vagyis szeptember 12. és 14. között ad otthont a városi sportcsarnok az asztalitenisz Bajnokok Ligája csoportmérkőzései. A legrangosabb európai torna A csoportjának meccseit szervezik meg Székelyudvarhelyen.

A torna részletes programját ismertető sajtótájékoztatón György István, a  Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub vezetőedzője fontos bejelentést tett: az együttes a közelmúltban leigazolta az ország egyik legjobb asztaliteniszezőjét, a konstancai Lucian Munteanut.

A hétvégi BL mérkőzésekkel kapcsolatban György elmondta: sok munka van abban, hogy több mint negyven év után ismét romániai együttes szerepelhet a Bajnokok Ligájában, és ez a székelyudvarhelyi csapat. Az sem volt magától értetődő, hogy itt rendezzék meg ezeket a csoportmeccseket, a klub sokat dolgozott ezért.

A mai sajtótájékoztatón jelen volt Pálfi Kinga, Székelyudvarhely alpolgármestere is. Beszédében hangsúlyozta: „a sportban is egyre nagyobb várossá kezdünk válni. A fiataloknak pedig a hivatásos sportolók lehetnek a példaképeik, láthatják, hogy sok munkával és odaadással komoly karriert lehet építeni. Az asztaliteniszezők mertek nagyot álmodni, és sikerült is elérniük azt.”

A torna lebonyolítását a város anyagi és infrastrukturális támogatással segíti.

A háromnapos tornán a francia AS Cergy, a spanyol bajnok CTT Borges, a portugál GDCS Juncal lesz a székelyudvarhelyiek ellenfele. Csapatunk kerete: György Szilárd, Sebastian Loso, Cservik Krisztián, Tamás Szabolcs, Lucian Munteanu, az edző György István. Mindhárom nap este 7 órától kezdődnek mieink mérkőzései: sorrendben a Cergy, a Juncal és a Borges lesz az ellenfél.

A mérkőzésekre a belépő 25 lejbe kerül, ezzel megtekinthető mindkét mérkőzés (14, illetve 19 órától kezdődnek a meccsek). A tornán az érvényben lévő járvány ügyi szabályok szerint zajlik majd: a 18 év alatti szurkolóknak 15 lejbe kerül a jegy, míg 10 év alatt ingyenes. A belépés érvényes oltásigazolás felmutatásával, vagy a helyszínen végezhető ingyenes gyorsteszt elvégzésével lehetséges.

Frissítés dátuma:
2021.09.09.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette