Helyi hivatalos közlöny

Hargita megyei körútja alatt városunkba is ellátogatott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, valamint Cseke Attila fejlesztési miniszter. A kormány eddigi eredményei és a bejelentett fejlesztési pillérek alapján, a székelyudvarhelyi folyamatban lévő, illetve a tervezett beruházásaink szempontjából bizakodva tekintünk a következő időszakra, amelytől egy eddiginél szorosabb együttműködésre számítunk.

A mai találkozó helyszíne a Tábor lakótelepi Orbán Balázs Általános Iskola épülő tornaterme volt, ahol a város jelentős beruházást valósít meg az úgynevezett PNDL II. típusú finanszírozásból.

A találkozón résztvevő Gálfi Árpád polgármester, Pálfi Kinga alpolgármester, valamint Albert Sándor városmenedzser néhány, a város számára kulcsfontosságú projektet mutattak be a küldöttségnek, amelyeknek egy részét a 2021–2022-es időszakban szeretnének lebonyolítani, másik részével pedig jelentősen haladni.

A szóban forgó projektek közül több érinti a Cseke Attila által vezetett minisztérium tevékenységét, ugyanakkor terveinkre a hamarosan elfogadásra kerülő PNRR program keretén belül is jelentős finanszírozási lehetőséget látunk.

Szóba került az uszoda, a terelőút ügye és finanszírozási lehetősége, akárcsak a mobilitásos pályázati lehetőségek továbbgondolása, a város és vidék összekapcsolódásában rejlő lehetőségek kihasználása. Cseke Attila kiemelten támogatni szeretné egy Székelyudvarhelyen megépülő bölcsőde mintaprojekt megvalósítását is.

 

Frissítés dátuma:
2021.04.02.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette