Helyi hivatalos közlöny

Múlt hónapban indult a székelyudvarhelyi helyi rendőrség építkezési felügyeletet biztosító részlege. Ennek köszönhetően hangsúlyosan folytatódik a város területén folyó építkezések ellenőrzése. Az elmúlt egy hónap újra megerősítette, hogy továbbra is több helyen folynak engedély nélküli építkezési munkálatok. Ezeket a helyi rendőrség munkatársai azonnali hatállyal leállítják, és a jövőben is így fognak eljárni. Ilyen esetekben az érintettek az érvényben lévő törvény által megszabott büntetésre számíthatnak. Ez az 50/1991, 2018-ban frissített, az építkezési munkálatok engedélyeztetésére vonatkozó törvény értelmében 1.000 és 100.000 lej közötti összeget jelent. A büntetéskor megszabott teendőket amennyiben nem teljesíti az érintett személy, tette bűncselekménynek minősül és törvényszéki ügy lesz az esetből. Ennek elkerülésére két lehetőség van: lebontani a szóban forgó építményt, vagy olyan városrészen, ahol azt a törvény lehetővé teszi, jogilag rendezni annak helyzetét a megadott időpontig.

Amennyiben azonban az engedély nélkül elvégzett munkálatok a védett zónában történnek, akkor ez egyből bűncselekménynek minősül.

A polgármesteri hivatal fontosnak tartja, hogy az engedélyeztetési folyamatokat, illetve a munkálatokhoz szükséges dokumentációt minden építkezni kívánó városlakó a jelenleg érvényben lévő törvényes folyamatokat betartva állítsa össze. A városháza urbanisztikai osztálya pedig továbbra is partnere lesz ebben az ügyfeleknek.

Frissítés dátuma:
2019.06.06.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette