Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának anyakönyvi irodája összesítette a 2019-es év adatait. A mérleg pozitív, hiszen az előző évhez képest több gyermek született, illetve az elhalálozások száma is kevesebb volt, mint 2018-ban. Sőt, a születések száma magasabb a 2017-ben jegyzettekhez képest is (2017-ben 1435 gyermek született).

2019-ben összesen 1441 újszülöttet jelentettek be a szülők a városháza anyakönyvi irodájában, míg 2018-ban 1369-et. Tavaly 171 házasságkötést jegyeztünk, 19-cel kevesebbet, mint egy évvel korábban. 595 személy hunyt el 2019-ben, ez 8 személlyel kevesebb a 2018-as adatokhoz képest.

Tavalyelőtt nem volt egyetlen közös megegyezésen alapuló válás sem, tavaly azonban három ilyen esetet jegyzett az anyakönyvi iroda.

Ritka és gyakori nevek

A fiúneveknél a Bence lett a legnépszerűbb. Gyakori volt még az Ádám, Dávid, Zalán, Botond, Ábel, Márk, István, Tamás, Gergő, Patrik, Máté és Ákos. Több olyan fiúnevet is választottak a szülők, amelyeket csak egy-egy újszülött kapott. Ilyenek a Noel, Benett, Kende, Zente, Zétény, Zádor, Bennu, Kadosa, Zádor.

A lányoknál sincs nagyobb változás a népszerű keresztneveket illetően. A Hannák és Annák holtversenyben a legnépszerűbb nevek, de a Jázmin, Tamara, Eszter, Nóra, Fanni, Petra, Zselyke, Boróka, Gréta és Kincső szintén kedvelt keresztnév volt.

A lánynevek között is vannak különlegesebb választások, mint Minka, Mira, Mása, Müge, Zoja, Miruna, Milla, Jáhel és Kendra.

Frissítés dátuma:
2020.01.08.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette