Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának anyakönyvi irodája elkészítette a tavalyi év mérlegét a születések, házasságkötések, elhalálozások, illetve a közös beleegyezéssel történő válások számának összesítése alapján.

2020-ban több elhalálozás és kevesebb születés volt, mint egy évvel korábban. Tavaly összesen 1220 kisbaba született városunkban, ami 221 születéssel jelent kevesebbet, mint 2019-ben. A legtöbb gyermek tavaly januárban született (125 újszülött), míg a legkevesebb áprilisban (61 kisbaba). 2020-ban 656 kisfiú és 564 kislány született Székelyudvarhelyen.

Az elhalálozások száma 82-vel volt több 2020-ban, mint egy évvel korábban: tavaly összesen 677 személy hunyt el. A legtöbb haláleset novemberben volt bejelentve (105), míg a legkevesebb júniusban (28).

A házasságkötések száma is kevesebb a korábbinál. Tavaly 119 pár jelent meg az anyakönyvvezetők előtt. A polgári esküvők száma 52-vel kevesebb volt tavaly, mint 2019-ben.

Közös beleegyezéssel a tavalyelőttihez hasonlóan 2020-ban is három alkalommal váltak el a házaspárok.

A fiú- és a lánynevek esetében sem voltak nagyobb változások: a fiúknál továbbra is a Tamás, Dávid, Bence, Kristóf, Ábel, Gergő, Milán, Máté, Magor, István voltak a leggyakoribbak, míg a Zete, Benett, Leander, Lél, Joel, Etele, Bennu, Ates, Zádor és Karsa számítanak a ritka neveknek.

A kislányok leggyakrabban az Anna, Nóra, Eszter, Boglárka, Hanna, Jázmin, Dóra, Fanni, Laura és Dorka nevet kapták, de tavaly több ritka nevű kislányt is anyakönyveztek: Szelli, Rege, Ajándék, Nara, Milla, Miruna, Filoména, Enéh, Ajsa, Anais, Ajna nevet egy-egy lány kapott a tavaly Székelyudvarhelyen.

Frissítés dátuma:
2021.01.05.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette