Helyi hivatalos közlöny

Február elsején nyílt meg a II. Rákóczi Ferenc utca 5. szám alatti mozi épületében a város jelenleg egyetlen oltóközpontja. Azóta itt zajlik a székelyudvarhelyi és a környékbeli (voltak más megyéből érkezett jelentkezők is) személyek koronavírus elleni oltása.

A több mint egy hónapja működő központban, azóta több ezer személy immunizálását végezték el a feladatot vállaló orvosok, fogorvosok, asszisztensek.

Országos Közegészségügyi Intézetnek (INSP) elküldött eddigi jelentések szerint a működés első hónapjában összesen 2614 személy kapta meg a koronavírus elleni oltást. Ebből 892 személy az első dózist, 1722-es pedig a második vakcinát kapta meg februárban.

Március első hetében is nagy volt az oltási kedv Székelyudvarhelyen. A múlt héten 992 személy kapta meg a védőoltást. Ebből 792 személy esetében az első oltás, míg 200 személynél már a második dózis beadása történt meg. A folyamat ezen a héten is folytatódik, minden nap érkeznek az újabb igénylők.

Jelenleg az országos oltási kampány második szakaszában jogosult személyek immunizálása történik. A városi oltóközpontban a Pfizer-BioNtech és a Moderna vakcinákkal oltanak.

Az országos kampány várhatóan hamarosan a harmadik szakaszába lép, amelynek során a széles lakossági célcsoportokat érintő immunizálás fog megtörténni.

Érdemes folyamatosan figyelni az oltáskampány országos internetes platformját (https://vaccinare-covid.gov.ro/), ahol minden változásról azonnal tájékoztatnak. Ugyanezen a felületen lehet jelentkezni az oltásra az elérhető szabad időpontok, illetve az elegendő vakcinamennyiség függvényében.

Frissítés dátuma:
2021.03.09.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette