Helyi hivatalos közlöny

Tavaly a gázszolgáltató mintegy 20 kilométeren cserélte ki Székelyudvarhely legrosszabb állapotban lévő gázvezetékeit. A folyamatos mérések eredményei, az egy kilométeren történt meghibásodások száma, az gázvezetéken mért szivárgások mértéke alapján a szolgáltató fontossági sorrendet állított fel a munkálatokat illetően. A tavalyi vezetékcserének köszönhetően idén télen jelentősen kevesebb meghibásodás miatt kellett feltörni az utcákat.

Az enyhe időjárás lehetővé tette, hogy a megkezdett szakaszokon, illetve a prioritizálásban soron következő utcákban tovább folytatódjon a hálózat korszerűsítése.

Így jelenleg a Bem József utca alsó szakaszán, a Fehér bejáratnál, az Ady Endre utca egy részén, a Zöld utcában, a Kuvar utcában, az Agyagdomb utcában, a Cseresznye utcában valamint a Hunyadi utca egy szakaszán dolgozzon a szolgáltató. Mindenik munkaponton rövid határidővel kell dolgozzon a kivitelező a burkolat visszaállításával. Mivel még nem indultak el az aszfaltkeverő állomások, így ideiglenesen betonnal hozzák szintbe az utak járófelületét.

Az ütemezés szerint jövő héten a Gát és a Fenyő utcában kezdődik el a vezetékcsere. A kadicsfalvi városrész két legrosszabb állapotban lévő gázvezetékét cseréli ki elsőként a szolgáltató. Ezt követően a Gutenberg téren dolgoznak majd. Szintén jövő héten folytatódik a Tábor utcában tavaly elkezdett munkálat. Itt az Ady Endre utcától halad a kivitelező a Solymossy utca irányába, onnan pedig tovább a Gábor Áron utcáig.

A Cipészek, Kós Károly utcák vezetékcseréjét elnyert cég szintén folytatni fogja az elkezdett munkát. Ők egyelőre más településen dolgoznak.

A korábban említett fontossági sorrend igen elől kezeli a Rózsa utcát is, hiszen itt is folyamatosak a meghibásodások. Fontos kiemelni, hogy ennek az utcának a modernizálása úgy történt meg, hogy a vonalas infrastruktúra teljes rendbetétele akkor elmaradt, és a kilencvenes évek elején lefektetett gázvezetéket akkor nem cserélték ki. Ennek következményeit tavalyelőtt óta az utca lakói érzékelik a leginkább a közel harmincéves vezetéken tapasztalt folyamatos szivárgások okozta gödrök révén.

 

 

 

Frissítés dátuma:
2020.02.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette