Helyi hivatalos közlöny

Az érvényben lévő országos szabályozások szerint továbbra is kötelező a zöldigazolvány felmutatása a különböző intézményekbe történő belépéskor.

Így a személyi nyilvántartó irodában is csak olyan személyek adhatják le irataikat a személyi igazolvány cseréjére, akik rendelkeznek zöldigazolvánnyal (eltel legalább 10 nap a Johnson&Johnson oltás, illetve az AstraZeneca, Moderna vagy a Pfizer vakcinák második dózisa után, vagy a hivatalosan jelentett betegség után legalább 15 és legtöbb 180 nap), vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel. Szintén megfelel a 48 óránál nem régebbi hivatalos gyorsteszt is. A személyi igazolvány cseréjéhez szükséges dokumentumok leadásához szükséges előzetesen időpontot foglalni (ITT).

Más ügyintézés esetén az alábbi szabályok érvényesek:

  •  a házasulandó párok, valamint a tanúk számára is kötelező a zöldigazolvány felmutatása, vagy a 48 óránál nem régebbi hivatalos negatív gyorsteszt, avagy a 72 óránál nem régebbi PCR-teszt, az eseményen részt vehet további hat fő, mindannyiuknak bizonyítaniuk kell védettségüket a fent említett lehetőségek valamelyikével, a polgári esküvő ideje alatt kötelező a maszk viselése,
  • a szociális juttatásokkal kapcsolatos ügyintézés esetén nem szükséges zöldigazolvány,
  • a gyermek születésének vagy egy családtag elhalálozásának bejelentéséhez szintén nem szükséges a védettségi igazolvány felmutatása,
  • a Bethlen-negyedi pénztárnál (hétfőtől csütörtökig 8 és 13, pénteken 8 és 11:30 között) zöldigazolvány nélkül is intézhetők a kifizetések, vagy online elérhető a www.ghiseul.ro oldal.

Frissítés dátuma:
2021.11.23.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette