Helyi hivatalos közlöny

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Az augusztus 7. és 10. között zajló eseménynek idén Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala ismét partnere. A Kovászna és Hargita megyében zajló sportrendezvény részleteiről tartottak ma sajtótájékoztatót a városháza Orbán Balázs termében, ahol jelen volt Jakab Attila, Székelyudvarhely városmenedzsere, Ráduly Róbert, az országúti kerékpáros körverseny szervezőbizottságának elnöke, Csíkszereda polgármestere, valamint Csíki András a Hargita Megyei Sportigazgatóság egykori igazgatója.

Jakab Attila köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Székelyudvarhely számára fontos, hogy városunk hangsúlyosan részese legyen a versenynek, és örül, hogy idén részhajrá is lesz a városközpontban.

Ráduly Róbert szerint előrelépés, hogy a korábbi években tapasztaltakhoz képest, Udvarhely egyre hangsúlyosabb szerepet kíván vállalni a körversenyen. A szervezők attól sem zárkóznak el, hogy jövőre akár itt rendezzék meg a szombat délelőtti időfutamot.

A jelentkezések alapján az idei mezőny erős közepes szintű lesz, eddig több mint 20 csapat regisztrált.

Csíki András a verseny technikai részleteit vázolta. Székelyudvarhelyen pénteken, augusztus 9-én halad át a körverseny. Farkaslaka irányából érkeznek majd a versenyzők. A 198,44 km hosszú szakasz udvarhelyi részhajrája várhatóan 14:15 és 14:30 között lesz a Városháza téren. Innen a Bethlen Gábor utcán és a Bethlenfalvi úton haladnak tovább a versenyzők a csíkszeredai befutóra.

Kérjük a városlakókat, hogy a verseny idejére az Orbán Balázs, Tamási Áron, Bethlen Gábor utcák, valamint a Bethlenfalvi úton hagyják szabadon a fenntartott sávot, és csak a teljes karaván elhaladását követően folytassák útjukat a balesetek, kellemetlenségek elkerülése érdekében.

 

 

Frissítés dátuma:
2019.08.01.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette