Helyi hivatalos közlöny

Nagyon keveset tartott az az időszak, amikor a Székelyudvarhelyi Városi Kórház egyetlen osztályán sem kezeltek koronavírusos beteget. Július 5. volt az első ilyen nap, azonban augusztus 9-én már ismét volt a fertőző osztályon fekvő covid-pozitív, kórházi ellátásra szoruló páciens.

A számok a kezdeti időszakban lassan, de növekedtek, aztán szeptember 5-től kezdődően naponta, ugrásszerű emelkedés tapasztalható.

Jelenleg 30 koronavírussal fertőződött személy fekszik a kórház különböző osztályain, három beteggel többen, mint tegnap. Intenzív terápiás ellátásra hat személy szorul, így jelenleg nincs szabad, covid-pozitív betegnek fenntartott ágy a Székelyudvarhelyi Városi Kórház ezen osztályán. A kórházban fekvő covid-pozitív betegek egyharmada székelyudvarhelyi lakhellyel rendelkezik.

Aggasztó a betegek számának gyors növekedése, hiszen szeptember 4. óta – tehát mindössze tíz nap alatt – megháromszorozódott a kórházi ellátást igénylő fertőzöttek száma. A kórházban fekvő betegek nagyrésze nincs beoltva, mindössze három olyan páciens van, aki megkapta korábban az oltást. A betegek állapota középsúlyos vagy súlyos, hat személy gépi lélegzetetésben részesül az intenzív terápiás osztályon, közülük két személy intubált. További huszonegy beteg oxigénmaszkos légzéstámogatásban részesül.

A város fertőzöttségi mutatója 0,42 ezrelék (a tegnap 0,37 ezrelék volt).

Kulcsfontosságú az elkövetkezendő időszak járványügyi alakulásában, hogy figyeljünk a távolságtartásra, kerüljük a zsúfolt helyeket, viseljünk maszkot, gyakran mossunk kezet, és aki eddig még nem tette meg, kérje a védőoltást a bethlenvalvi oltóközpontnál vagy a családorvosnál.

Frissítés dátuma:
2021.09.15.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette