Helyi hivatalos közlöny

Az elmúlt időszakban megnőtt a személyazonossági igazolványok cseréjével kapcsolatos ügyintézések száma. A folyamat elindításának egyik első lépése, hogy a lejárt személyazonossági igazolvánnyal rendelkező személy időpontot kell foglaljon a személyi nyilvántartó irodához.

Annak érdekében, hogy ez a rendszer stabilabban és jobban működjön, leválasztottuk a korábbi felületről a személyazonossági igazolvány cseréjéhez szükséges időpontfoglaló rendszert.

buletin.udvarhely.ro, háromnyelvű felület áll ezután az Önök rendelkezésére erre a célra.

Az ügyfélfogadási rend nem változott: hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra között a kéréseket fogadja az iroda, 12 és 14 óra között az elkészült személyazonossági igazolványok átadását bonyolítják. Péntekenként nincs ügyfélfogadás.

Jelenleg már csak márciusban vannak leghamarabb szabad időpontok, addig az előző felületen minden hely betelt. Tehát az eddigi foglalások nem vesztek el.

Az iratok leadásakor továbbra is kötelező az orrot és a szájat takaró maszk viselése, enélkül nem lehet belépni az irodába. Szükség van továbbá a zöldigazolvány, vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy egy 48 óránál nem régebbi hivatalos negatív gyorsteszt felmutatására. Belépéskor kötelező a testhőmérséklet mérése és a kezek fertőtlenítése.

Az elkészült igazolvány átvételéhez nem szükséges sem zöldigazolvány, sem teszt, hiszen az ügyfélfogadás nem az irodában, hanem ablakon keresztül történik.

Az igazolvány kiállítási díjat (7 lej vagy 1 lej) a ghiseul.ro oldalon online is ki lehet fizetni.

A kérésmodell, illetve minden további információ elérhető mind magyar, mind pedig román nyelven a városháza honlapján.

Frissítés dátuma:
2022.02.02.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette