Helyi hivatalos közlöny

Ma írta alá a Románia Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Ficánka Napköziotthon a Csereháton épült új óvodaépület ingyenes használatba vételéről szóló szerződést, amelynek alapján a napközi használatba vette az ingatlant.

2020-ban kezdődött el az a folyamat, amely ma ért véget. Akkor hagyta jóvá az önkormányzati testület a város azon szándékát, hogy óvodaépítési céllal eladna egy területet. 2021-ben lett nyertese ennek a kiírásnak a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

Az új épület 2023-ra készült el a Magyar Kormány támogatásával. Az épület műszaki átvételezése tavaly ősszel, a telekkönyvi frissítés idén januárban történt meg a Szövetség részéről.

Ezt követően a múlt havi soros tanácsülésen elfogadta az önkormányzati testület az ingyenes használatba vételt és a mai napon aláírt szerződésmodellt.

A mai aláíráson az RMPSZ részéről Burus-Siklódi Botond elnök, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város részéről Gálfi Árpád polgármester és a Ficánka Napköziotthon részéről Antal Csilla igazgató vett részt.

Bízunk benne, hogy jól fogják érezni a gyerekek magukat az új óvodában.

Frissítés dátuma:
2024.02.01.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette