Helyi hivatalos közlöny

A múlt heti soros havi tanácsülésen fogadta el az önkormányzati testület azt a határozatot, amely módosítja az eddigi parkolási szabályzatot Székelyudvarhelyen.

A közlekedési bizottság által javasolt változtatásokat tartalmazó dokumentum a következő módosításokat tartalmazza:

 • A övezetbe nem lehet parkolási bérletet vásárolni,
  • a korábban megvásárolt és még érvényben lévő bérletek még kifutnak, de újakat már nem lehet vásárolni,
  • az A övezetbe tartozó utcák, terek: Kossuth Lajos utca, II. Rákóczi Ferenc utca (a körforgalom és a Malom utcai kereszteződés között), Bethlen Gábor utca, Városháza tér, Vár utca, Márton Áron tér, Kőkereszt tér, Eötvös József utca,
  • itt összesen 310 parkolóhely áll rendelkezésre,
 • csak a B övezetbe váltható parkolási bérlet,
  • a B övezetbe tartozó utcák, terek: a városi nagypiac, a Junior-parkoló, Szarkakő utca, Villanytelep utca, Tompa László utca (a Villanytelep utca és a Telekkönyvi Hivatal közötti szakaszon),
   • a bejáratoknál lévő X jelzés az ott lakó ingyenes parkolóhelye,
  • itt összesen 179 parkolóhely áll rendelkezésre.

Az új szabályzat értelmében azok a személyek, akik nem váltanak parkolójegyet, vagy nem rendelkeznek bérlettel 300–500 lej közötti büntetésre számíthatnak. Büntetés esetén, 24 órán belüli kifizetéskor 25 lejt, míg 48 órán belüli kifizetés esetén 50 lejt kell fizetnie annak, akik elmulasztott jegyet vásárolni. A büntetést a ghiseul.ro oldalon, banki átutalással, valamint a városháza pénztárában lehet kifizetni. A platformon vagy a banki átutalással történt kifizetés esetén a bizonylatot el kell küldeni a parkolas@udvarhely.ro e-mailcímre.

Az elfogadott határozat ugyanakkor arra is kitér, hogy fokozatosan el fognak tűnni a közterekről a parkoló automaták, és elsősorban a z SMS-ben illetve az applikáció történő jegyváltás veszi át azok helyét. Azokban az utcákban, amelyekben most válnak fizetőssé a parkolóhelyek, nem lesznek parkolóautomaták. A városháza pénztárában kaparós parkolójegy is váltható lesz jövő hónaptól, amely a későbbiekben üzletekben is kapható lesz.

A parkolójegyek ára nem változott. Az új parkolási rend augusztus 1-jétől lép érvénybe.

Frissítés dátuma:
2023.07.06.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette