Helyi hivatalos közlöny

Az áprilisban kezdődött az a fiatal, kezdő vállalkozókat támogató, úgynevezett de minimis támogatási program, amelyet Székelyudvarhely önkormányzata és a Harghita Business Center inkubátorház közösen hirdetett meg.

Novemberig összesen 25 fiatal élt a lehetőséggel, és indította el saját vállalkozását.

Az áprilisi induláskor Albert Sándor városmenedzser úgy fogalmazott, hogy „a város büszkén rendeli hozzá a forrásokat ehhez az innovatív ötlethez, teljeskörűen térítve az ezzel járó költségeket.”

A program legújabb, sikeresen pályázó három fiatal vállalkozója ma írta alá a támogatói szerződést a Harghita Business Centerben. Az eseményen jelen volt Albert Sándor is.

A jelentkezők minden hónap első tíz napjában jelentkezhetnek a program weboldalán, Az első pályázati ciklust hamarabb, már a napokban megnyitják. Az öt napos elbírálási időszakot követően minden hónap 20-án megkötik a nyertesekkel a szerződéseket, és kezdődik a kivitelezés.

A program havonta maximum 10 vállalkozást fog támogatni, a jelentkezési felület minden hónap első 10 napjában lesz elérhető. A projekteket 2022. március 31-ig kell kivitelezni.

A programra olyan fiatalok jelentkezhetnek, akik nem idősebbek 36 évnél, és a pályázat benyújtásakor nem többségi tulajdonosai egy már bejegyzett vállalkozásnak. A programban csak akkor lehet részt venni, ha a pályázó Székelyudvarhelyre jegyzi be új vállalkozását. 9 nap múlva, decemberben, a program utolsó jelentkezési időszaka kezdődik el. Érdemes élni a lehetőséggel!

Frissítés dátuma:
2021.11.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette