Helyi hivatalos közlöny

Az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének (UKKSZ) kérésére Gálfi Árpád polgármester ma, 2019. október 18-án reggelre összehívta a közlekedési bizottság tagjait és a Bethlen Gábor utcai vállalkozók képviselőit. A Bethlen Gábor utcai biciklisáv kialakítása körüli vitás helyzet hatékony megoldása volt a megbeszélés célja.

A találkozón a polgármesteri hivatal felvázolta az elmúlt több mint tíz év azon lépéseit, amelyek a kerékpársávok kialakításához vezettek, és azon stratégia elemeit, amelyek a város közlekedésének teljes átszervezéséhez fognak vezetni. A vállalkozók értik és értékelik a városháza ezen munkáját, ugyanakkor az átalakítások nyomán jelentős bevételkiesést tapasztaltak.

Ezért továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy megállási/parkolási lehetőség legyen az üzleteik előtt. Több urbanisztikai, közlekedési és forgalomszervezési példát felhozva a közlekedési bizottság tagjai egyértelművé tették, hogy a város fő ütőerén, amely egyébként nemzeti út, ilyen közlekedési viszonyok mellett nincs lehetőség parkolásra.

Megállapodtak abban, hogy a vállalkozók által benyújtott javaslatokra szakmai véleményezést kérnek.

A városháza továbbra is nyitott minden kompromisszumra, amelyek az üzletek árufeltöltését, működtetését segítik, valamint segítséget ajánl a vásárlóik tájékoztatására az alternatív megállási, parkolási lehetőségekről, amennyiben az érintett cégvezetők energiájukat nem a biciklisáv felszámolására, hanem a helyzethez való alkalmazkodásra és átállásra fordítják.

Frissítés dátuma:
2019.10.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette