Helyi hivatalos közlöny

Ebugatta új létesítménnyel bővült a város ma délután a polgármesteri hivatal Szólj bele! programjának köszönhetően. A nemrégiben felújított mezítlábas park után most egy kutyafuttató teret, megfelelő elemekkel felszerelt kis parkot nyitottak meg a kutyatartó gazdák és kedvenceik örömére. Az ebek rögtön birtokba vették a teret, s bár nem szorult magyarázatra egyetlen játékelem se, jó volt hallani, hogy a két egybefésült javaslat – Magyari Tekla és Nagy Pál javaslata – mentén milyen munkálatok, területrendezések zajlottak az elmúlt hónapokban. Jakab Attila városmenedzser elmondása alapján indokolt volt a duplaajtós bejárat, a tavasszal ültetett fák törzsének védelme, mint ahogyan az is, hogy helyet kapjon a bejáratnál a kutyaürülék számára kialakított, egyhasználatos zacskóval ellátott speciális kuka.

A Városi Strand mögött lévő Hunyadi János utcai kutyafuttató egyelőre a játszóterek megszokott órarendje szerint (reggel 9-től este 9-ig) várja a kutyákat és gazdáikat, hogy célszerűen és megfelelő körülmények között tölthessék el a házi kedvencükre szánt időt. Magyari Tekla kutyás társai nevében is megköszönte a létesítményt, Nagy Pál pedig hangsúlyozta: „Ugyan a kutya az ember legjobb barátja, de ahhoz, hogy az ember is a legjobb barátja legyen a kutyának, olykor nekünk is tenni kell valamit.”

„Fontosnak tartottuk ezt a projektet is, mint ahogy az összes többi megszavazott Szólj bele!-ötlet megvalósulását is annak tartjuk. Jöjjenek gyakran erre a szép környezetre házi kedvenceikkel, és érezzék jól magukat!” – biztatta a jelenlévőket Gálfi Árpád polgármester.

Frissítés dátuma:
2019.06.20.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette