Helyi hivatalos közlöny

A tegnap megkötött, mezőgazdasági út építésére és karbantartására vonatkozó szerződés folytatja a korábban megkezdett munkafolyamatot: megfelelő hozzáférést biztosítani a mezőgadasági területek tulajdonosainak a több ezer hektárnyi földekhez, erdőkhöz.

A tegnap aláírt szerződés szerint a Farcádi út utolsó lakóházától indul a javítás. A mindösszesen 1,2 km hosszú, majd a Lejtő utca tetejétől az erdő irányába haladó 665 méteres útszakaszok így több mezőgazdasági- és erdős terület tulajdonosa számára teszi lehetővé területeik korszerű elérhetőségét/megközelítését. Az útfelületek alapja makadám és balaszt lesz, majd törtkő réteggel borítják azokat. Az út melletti sáncot betonozzák, kereszt – és hosszanti átereszekkel látják el, így biztosítva a víz számára a megfelelő lefolyást.

A mezei utak rendbetétele és karbantartása nagy fontosággal bír: a régi úthelyek nagyon sok helyen bebozótosodtak, használhatatlanok lettek, ezáltal gyakran magánterületeken alakultak ki új utak, amelyek kárt jelentenek a földtulajdonosok számára. Ennek a folyamatnak a megállítása a cél ezekkel a munkálatokkal. A megjavított utak csökkenteni fogják a mezőgazdasági használatban levő gépek rongálódását is.

Ezen a téren, eddig elért eredmények:

  • 2022-ben 4,8 km-es útszakasz a Keresztvápa–Csalóka zonában,
  • 2020-ban egy 1,5 km a Bükkfa utca külsőségi részén,
  • jelen pillanatban árverés alatt van egy 908 méteres mezei útszakasz modernizálása az Avas zonában.

Mindezeknek a munkálatoknak a kifizetéséhez szükséges költségkeretet a város biztosítja az erdőgazdálkodásból befolyó évi pénzforrásokból. A fenti munkálatokkal párhuzamosan további útszakaszok tervezése is folyamatban van.

A nagyobb méretű kész projektjeinkre (összesen 18 km mezei útszakaszra) 2022. október végétől várjuk a Fejlesztési Minisztériumtól a kifizetési kérelmünk jóváhagyását.

Frissítés dátuma:
2023.07.06.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette