Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának ügyfélogadása az elmúlt időszakban teljesen átállt telefonos és online ügyintézésre. Ezért kérjük az érintetteket, hogy az itt közzétett elérhetőségeken vegyék fel a kapcsolatot a városháza különböző irodáival.

A városháza épületébe így a bejárás csak rendkívül szigorú szabályok betartását követően lehetséges. A nagyon fontos, személyes ügyintézést igénylő esetekben kötelező az online (ld. főoldal) vagy telefonos időpontfoglalás.

Mivel hivatalosan minden befizetési határidőt eltoltak, ezért holnaptól, március 24-től a polgármesteri hivatal pénztára meghatározatlan időre bezár. A kifizetésekre a www.ghiseul.ro oldalt ajánljuk használni.

A halálesetek, illetve az újszülöttek bejelentésére az anyakönyvi irodában továbbra is működik a hagyományos ügyfélfogadás.

Továbbá a fokozódó járványügyi helyzet miatt szerdától (2020. március 25.) bezárnak a város területén működő piacok a városi zöldségpiac kivételével. Így a keddi gabonapiac holnap még kinyit, azt követően azonban meghatározatlan időre bezár. Mindenik piacot a bezárást követően szakcéggel fertőtleníttetjük.

A városi zöldségpiac esetében is több szigorító intézkedés lép életbe meghatározatlan ideig:

  • csak udvarhelyi és udvarhelyszéki árusok kínálhatják portékáikat a piacon,
  • más megyékből, városokból jövő árusok nem árulhatnak a piacon,
  • az asztalokat és a piac területét rendszeresen szakcég fertőtleníti,
  • az árusoknak kötelező maszkot és kesztyűt használni,
  • a vevőknek kötelező betartani az egészségügyi utasításokat (2 méteres távolság tartása egymás között).

Az intézkedések betartását folyamatosan ellenőrízzük. Saját és családjaink egészsége érdekében kérjük a székelyudvarhelyieket, hogy alkalmazkodjanak a kialakult helyzethez. Továbbra is felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy az otthonmaradás a legjobb lépés a járvány megfékezésére.

 

Frissítés dátuma:
2020.03.23.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette