Helyi hivatalos közlöny

Tisztelt menedzser úr!

Először is szeretnénk leszögezni, hogy a polgármester úr által létrehozott válságkezelő munkacsoport nem ír és nem írt közös újságcikkeket a helyi média munkatársaival. Az egészségügyi stáb eddigi feladata a megelőzésre és védekezésre összpontosult, beleértve az egészségügyi intézmények szervezési támogatását (kórház, családorvosok, fogorvosi ügyeleti ellátás), valamint az eszközfejlesztések és védőfelszerelések beszerzéseinek koordinálását, amelyekhez jelentős anyagi támogatás érkezett a magánszféra részéről. Már az első percekben láttuk azt, hogy a hagyományos beszerzési csatornákon nehézkes és lassú a folyamat, és el akartuk kerülni, hogy az ország más városaihoz hasonlóan, védőfelszerelések és eszközök nélkül maradjanak orvosaink, asszisztenseink.

Ezen feladatainknak sok szereplő közös munkájával sikerült is eleget tennünk, hisz mára rendelkezésre áll mindenkinek a munkájához szükséges védőfelszerelés, és az általunk megrendelt orvosi berendezések nagyobb hányada is átadásra került.

A munkacsoport néhány, az egészségügyi kérdésekkel is foglalkozó tagja, folyamatosan értetlenül fogadta az Ön munkamódszereit, valamint vezetői stílusát, és ezt meg is fogalmazták az Egyed Ufó Zoltán által felvetett kérdésekre.

Hogy ez Önnek nem volt kedvére való, azt megértjük. Ugyanakkor a válságkezelő munkacsoport részéről nem kívánunk reagálni a tételesen megfogalmazott magyarázkodásaira, csupán néhány konkrét kérdést fogalmazunk meg:

  1. Hány tesztet lehet elvégezni egy nap alatt az udvarhelyi laborban, hány váltásban dolgoznak az ottani munkatársak?
  2. Hány tesztet végeztek eddig az udvarhelyi laborban az április 17. indítás óta? Mi a napi átlag?
  3. Hány személyt teszteltek le a kórház 938 munkatársából május 1-ig?
  4. Hány készülék (lélegeztető gépek, mobil röntgengépek) érkezett meg abból, amit Ön megrendelt április végi szállítási határidővel? Természetesen itt nem a válságkezelő munkacsoport által folyamatosan kért, sőt, erőltetett PCR-gépre gondolunk.
  5. Milyen eljárási rendet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogy magánszemélyek, vállalkozások számára tesztelési lehetőséget biztosítson (ezek költségeit a munkacsoport köré felsorakozott vállalkozók továbbra is támogatják)?
  6. Hol kell a kórháznál jelentkezni, ha a városlakók költségtérítés fejében teszteltetni szeretnék magukat?
  7. Miért zavaró tényező Ön számára, ha az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Városi Kórház közpénzből történő közbeszerzéseire rálátása van a városházának?

A polgármesteri hivatalnak, a válságkezelő munkacsoportnak és a kórház menedzsmentjének félre kell tennie a sérelmeit és kötelező módon együtt kell működnie a városlakók érdekében. Más felelős viselkedés ilyen helyzetben nem létezik, erre határozottan újra felhívjuk Lukács Antal menedzser úr figyelmét.

Jakab Attila

a válságkezelő munkacsoport vezetője

Székelyudvarhely, 2020. 05. 07.

Frissítés dátuma:
2020.05.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette