Helyi hivatalos közlöny

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a korábbi vízszolgáltató, az Aqua Nova Hargita Kft. perbe hívta a várost.

Egy törvénymódosítás miatt kényszerült a város szerződést bontani a szolgáltatóval, ám az óriási összegű követeléseinek érvényesítési szándékával beperelte a várost.
Az Aqua Nova Hargita Kft. ÁFÁ-val együtt közel 40 millió lejt igényelt a várostól olyan fejlesztésekért, beruházásokért, amelyeket nem igazoltak törvényes dokumentumokkal. Emellé az összeg mellé a meg nem valósított profit címén, valamint kártérítés és további kamatok címén is nagy összegeket követeltek.
Az ügy újabb fejleményeivel kapcsolatban tartott tegnap sajtótájékoztatót Gálfi Árpád polgármester.
Az időközben mintegy 50 millió lejre, azaz 10 millió euróra, nőtt összeget követelő pert a város a marosvásárhelyi bíróságon jogérvényesen megnyerte. A korábbi szolgáltató azonban a végleges, jogerős, megváltoztathatatlan ítéletet a legfelsőbb bíróságon a tavaly megtámadta. Ebben az ügyben 2024. június 19-én hoztak döntést: a fellebbezési kísérletet elutasították.
Ezzel végleg lezárult a per, a városnak nem kell kifizetnie az 50 millió lejes összeget. Tehát nincs szó semmilyen 10 millió lejes adósságról – hangsúlyozta a polgármester.

Frissítés dátuma:
2024.06.26.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette