Helyi hivatalos közlöny

Dunaszerdahely város Szlovákiában, a Nagyszombati kerület Dunaszerdahelyi járásának székhelye, a Csallóköz központja. Európa legnagyobb szárazföldi szigetén, a Csallóköz szívében fekvő Dunaszerdahely fontos közlekedési csomópont volt mindig. A Pozsonyt Komárommal összekötő 63-as főút mentén található város a Komárom-Pozsony vasútvonal egyik legfontosabb állomása is egyben.

Dunaszerdahely történelmi hagyományaihoz hűen a felvidéki magyrság egyik legfontosabb kereskedelmi központja maradt. Korábban jelentős volt még élelmiszeripara is, amelyet mára a termálfürdőre alapozó turisztika, illetve a gégipar, a villamossági ipar, az építőipar és a logisztikai ipar váltott fel.

A város fontos oktatási és művelődési központ, számos óvoda, alap- és középiskola, művészeti alapiskola, és középfokú intézmény mellett kihelyezett egyetemi képzés is található itt.

Művelődési központja színház- és moziteremmel felszerelt, de Dunaszerdahelyen székel a Csallóközi Múzeum, a Kortárs Magyar Galéria vagy a járási könyvtár is. A településen több szakrendelőintézet és kórház működik.

Jelentős sporttevékenység zajlik Dunaszerdahelyen, van stadionja, sportcsarnoka és műjégpályája. Labdarúgócsapata, a DAC az országos egyik legnagyobb múltú sportegyesülete. A labdarúgás mellett országosan ismertek asztaliteniszezői, sakkozói, atlétái és kézilabdázói is.

 

Polgármester: Dr. Hájos Zoltán

Alpolgármesterek: A. Szabó László, Karaffa Attila

Cím: Hlavná ulica 50/16,
929 01 Dunajská Streda

Slovacia
Tel.: +421 (031) 590 39 11
E-mail: primator@dunstreda.eu
Webwww.dunstreda.sk

Frissítés dátuma:
2020.05.21.

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette