Helyi hivatalos közlöny

Budapest Magyarország fővárosa, egyben legnagyobb és legnépesebb városa. A város regisztrált lakónépessége 2017-ben meghaladta az 1,7 millió főt (elővárosokkal együtt a 2,5 millió főt). Területe 525,16 négyzetkilométer.

1873-ban egyesítették Budát, Pestet és Óbudát, így született meg a ma is használatos Budapest név. Ebben az időben, a dualizmus korában épültek meg Budapest leghíresebb épületei, és ekkor nőtte ki magát világvárossá is, melyet 23 kerület alkot.

Budapest kedvelt idegenforgalmi célpont, 2017-ben 4,3 millió vendég érkezett a városba. A magyar fővárosban több világörökségi helyszín is található: a Duna-part látképe, a Budai várnegyed és az Andrássy út a Hősök terével. Turisztikailag jelentősek még a város Duna-hídjai, valamint gyógyfürdői, mivel Budapest a világ legtöbb gyógyfürdővel rendelkező fővárosa. Itt található még a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája (a Dohány utcai), valamint a magyar Országház is, amely a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete, a Szent Korona jelenlegi otthona.

Adatok:

Főpolgármester: Karácsony Gergely

Főpolgármester-helyettesek:

Gy. Németh Erzsébet

Tüttő Kata

Kerpel-Fronius Gábor

Kiss Ambrus

Dorosz Dávid

Városháza

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala

Székhely: 1052 Budapest, Városház u. 9-11.

Levelezési cím: 1052 Budapest, Városház u. 9-11.

Telefonszám: +361 3271075 (Nemzetközi Kapcsolatok Csoport, csoportvezető: Magyar Adrienn)

E-mail cím: international@budapest.hu

Frissítés dátuma:
2020.01.09.

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette