Helyi hivatalos közlöny

Cegléd a Duna-Tisza közi síkvidéken, két természeti táj: a Gerje – Perje-sík és a Pilis – Alpári-homokhát találkozásánál fekszik, Budapesttől 70 km-re, az „Alföld kapujában”. Városunk nem régen ünnepelte várossá avatásának 650.évfordulóját, s ennek történelmi hagyományait a mai napig ápoljuk. Az utóbbi évtizedekben végbement fejlődése során megőrizte tradícióit, a megújuló középületek, a szépülő és új funkciókkal bővülő közterületeink mellett óvja és őrzi épített és természeti örökségét. A város mai arculata egységes és harmonikus, a városképet meghatározó középületei a milleneum idején épültek. A központban található Közép-Európa legnagyobb kupolás református temploma, amely egyben Cegléd egyik jelképe is.

A szabadidő aktív eltöltésére vágyó ideérkezőket széles kínálat várja az aktív pihenés terén is: kalandpark, gokart pálya, lovaglás, horgászat és vadászat -mind megtalálható nálunk.

Magunkat Kossuth városának tartjuk, s Kossuth-kultusz ceglédi hagyománya 2014 óta része az UNESCO Szellemi és Kulturális Örökség Nemzeti jegyzékének. A város legfőbb vonzereje a Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, mely gyógyvizével a gyógyulni vágyókat, strandfürdőjével és 18 csúszdás aquaparkjával az aktív kikapcsolódás szerelmeseit várja. Múzeumaink, fesztiváljaink (gasztronómiai témájú Laskafesztivál, Ceglédi Vágta (a Nemzeti Vágta előfutama, Városnapok, Kossuth Toborzó és Huszárfesztivál stb.), rendezvényeink több ezer látogatót vonzanak minden évben.

Ismerje meg Ön is városunkat, látogasson el hozzánk! Szlogenünk: „Cegléd több, mint gondolnád”

 

Polgármester: Dr. Csáky András

Alpolgármester: Hegedűs Ágota

Cím: Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal

2700 Cegléd, Kossuth tér 1.

Postafiók cím: 2701 Cegléd, Pf. 85.

Tel: +36/53/511-400

Web: www.cegled.huwww.iranycegled.hu

Email: polgarmester@cegledph.hu

Frissítés dátuma:
2020.01.09.

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette