Monitorul Oficial Local

Budapesta, capitala Ungariei, este totodată cel mai mare și cel mai populat oraș a țării. În 2017 a depășit 1,7 milioane de locuitori, împreună cu suburbii depășește 2,5 milioane de locuitori. Are o suprafață de 525,16 kilometrii pătrați.

În 1873 au fost unite Buda, Pesta și Óbuda, așa s-a născut și numele folosit și astăzi, Budapesta. În timpul acesta, în perioada dualismului, s-au clădit cele mai celebre clădiri, și s-a format orașul metropolă, care este format din 23 de districte.

Este un oraș îndrăgit și frecventat de turiști, în 2017 având 4,3 milioane de vizitatori. În oraș se regăsesc mai multe destinații de patrimoniu mondial. Din punct de vedere turistic sunt semnificative podurile de peste Dunăre, băile termale, Budapesta fiind capitala cu cele mai multe băi termale. Totodată aici se regăsește cea mai mare  sistemă de peșteri cu apă termală, cea mai mare sinagogă din Europa, și reședință de țară și parlament, a treia ca mărime din Europa, care este și gazda actuală a Coroanei Sfinte.

 

Primar general: Karácsony Gergely

Viceprimari generali:

Gy. Németh Erzsébet

Tüttő Kata

Kerpel-Fronius Gábor

Kiss Ambrus

Dorosz Dávid

Primăria Capitalei Budapesta

Adresa: 1052 Budapest, Városház u. 9-11.

Adresă de corespondență: 1052 Budapest, Városház u. 9-11.

Tel: +361 3271075

E-mail: international@budapest.hu

Data actualizării:
09.01.2020.

Următorul:
Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic