Monitorul Oficial Local

Localitatea era populată deja ÎC, iar la începutul secolului I. a fost sub ocupație romană. În primul mileniu localitatea se află în toiul luptelor diferitelor națiuni și a diferitelor epidemii. În 896 este ocupat de maghiari.

Conform scriselor lui Anonymus principele Árpád, îi dăruiește lui Kond, și fiul acestuia construiește în apropiere o cetate. Prima oară se numește Torbágy (Turobag), ceea-ce poate fi numele vechi a orașului Törökbálint, Turwall.

Prima oară este menționat în secolul al XIV-lea, în 1459, și nu la mult timp este donat acelui domn a cărei nume – cum susțin foarte mulți – va fi numele orașului: Török Bálint.

Viața acestuia este plin de schimbări. În timpurile acelea pline cu vicisitudine trebuia să poți să-ți aperi interesele. Acest lucru făcea și Török Bálint, care a fost și de o parte, și de cealalta, a fost domnitor și alungat, până la urmă a murit în închisoare la Istambul, în jurul anului 1550.

Din păcate multe documente prețioase au fost distruse în timpul dominației otomane.

În secolul XVIII. lea localitatea este numit Gross-Turbal, și este populată în parte de germani. Populația germană a sosit din provincia Baden, din împrejurimile Pădurea Neagră.

În secolul al XIX. – lea se observă o creștere semnificativă a populației, de la 1120 până la 3000 de locuitori.

Numele actual legitim și oficial îl primește în anul 1900.

Localitatea se transformă într-o stațiune dincauza aerului foarte bun, și localitatea se dezvoltă din ce în ce mai mult. Se realizează un sanatoriu, școli pentru fete, și băieți, orchestre, trupă de actori, cinematograf. Localitatea arată ca un oaz, dar acesta ia sfârșit cu începutul celui de-al doilea război mondial.

După război se dezvoltă foarte dinamic deoarece este aproape de capitala Budapesta. Deoarece are o locație excelentă față de Budapesta, tot mai frecvent se cumpără locuințe, terenuri, ceea-ce produce o dezvoltare foarte rapidă, și începe urbanizarea localității.

În 2007 primește rangul de oraș.

Azi este un oraș care pe de o parte și-a păstrat caracterul rural, dar de cealaltă parte a demonstrat că este un oraș de succes în apropierea capitalei.

 

Primar: Elek Sándor

 

Törökbálint Város Önkormányzata

cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 79.

weboldal: www.torokbalint.hu

telefon: +36-23/335-021

fax: +36-23/336-039

Data actualizării:
21.05.2020.

Următorul:
Megjelenítés
112 Urgență

Odorheiu Secuiesc

Contactele de urgență

Site-ul a fost proiectat și dezvoltat de minic