Helyi hivatalos közlöny

Ma ünnepli fennállásának 125 éves évfordulóját a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola. Az egykor 1-es számú iskolaként ismert oktatási intézmény előde, amely ma Tompa László nevét viseli, az 1896–1897-es tanévben alakult át községi fiúiskolává.

A 125 éves évforduló alkalmából tartott az iskola ma kisebb megemlékező eseményt, amelyen a város részéről Pálfi Kinga alpolgármester és Balázs Sarolta, a tanügyet, kultúrát és egészségügyet felügyelő osztály vezetője vett részt.

Az ünnepi alkalomból elmondott beszédében Pálfi Kinga személyes kötődése révén is méltatta az iskolát: „örömmel tölt el, hogy itt állhatok ezen az iskolai jubileumi ünnepségen, abban az intézményben, ahol négy iskolai év után először tanulhattam az anyanyelvemen. Már akkor is éreztem, és most felnőtt fejjel már pontosan tudom, hogy milyen pozitív hatással volt ez a későbbi tanulmányaimra, a szakmai pályámra, sőt a magyar kultúrához való viszonyomra.”

A rövid esemény zárásaként leleplezték az évfordulóra készült plakettet, amelyet nagytiszteletű Simó Sándor esperes áldott meg.

Ezt követően pedig a tisztelet és az emlékezés koszorúit helyezték a jelenlévők az iskolakertben lévő Tompa-szobornál.

Frissítés dátuma:
2021.05.13.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette